grpi84 Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 No mi wiekszosc idzie na samotnych 'kalibracjach' i testach gumek dystanserów itd. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 To pozostaje teraz tylko czekać na jakąś dobrą i w miarę dostępną amunicje. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Taka ciekawostka: http://gunfire.pl/product-pol-1152190942-Kulki-GUNFIRE-0-33g-1000-sztuk.html Leci do mnie jedna paczka tego cuda, cena powalająca, a obiecują perfekcje, ciekawe... Cala jakas linia w ogole tych kulek sie pojawiła, jednak wydaje mi się że to jakieś próbki pierwsze, moga byc ok, a kolejne juz kiepskie. Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 No i już nie ma żadnych... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Ja kiedyś bardzo podobne p&hj kupiłem, 0,32g bodajże. Świetnie nadały się do... granatów. Do dziś nie jestem w stanie stwierdzić, czy w worku było więcej kulek czy pyłu. Quote Link to post Share on other sites
Bartuce Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Ja kiedyś bardzo podobne p&hj kupiłem, 0,32g bodajże. Świetnie nadały się do... granatów. Do dziś nie jestem w stanie stwierdzić, czy w worku było więcej kulek czy pyłu. Czekałem kto pierwszy puści szorstki komentarz :D Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Mendi, zapewne to samo swego czasu było sprzedawane pod nazwą "pestki". Chyba capro to firmowało. Robili je chyba ze sprawsowanej mąki... Do dziś zastępują mi kredę krawiecką z powodzeniem. Ale kto w 2016 pamięta jeszcze "pestki"... Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Bodajże "pestki" były jednymi z pierwszych "snajperskich" białych kulek, niestety do niczego się nie nadawały... zresztą tyle czasu minęło a nadal nie ma dobrych, białych, ciężkich kulek. U mnie jeszcze egzystują gdzieś w ciemnych zakamarkach, na tyłach bliżej nieokreślonych szuflad. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 (edited) Ja w piątek byłem w lokalnym sklepie i rzuciłem pytanie: jakie macie najcięższe kulki. Byłem pewien, że standardowo usłyszę 0,25 a tu zonk. Sprzedawca mówi o 0,32 PJ. Drogie nie były a nie mam niczego w tej wadze to przygarnąłem paczuchę. W paczce nie ma proszku. Postrzelałem nimi że wszystkich moich replik i mogę powiedzieć, że latają porównywalnie do guarderów 0,36. Nie miałem czasu na jakieś laboratoryjne testy. Najgorzej jest zacinaniem w magazynkach. Tylko magi A&K do SWD podawały poprawnie. Kulki totalnie się zacinały w midach Boyi do mp5, Specna do m4 i pistoletowych do Colta Army i M9 kjw. W SWD te kulki potrzebują dużo mniejszego nacisku gumki niż Gurdery i rakiety. Edited March 9, 2016 by mareq Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Mendi, zapewne to samo swego czasu było sprzedawane pod nazwą "pestki". Chyba capro to firmowało. Robili je chyba ze sprawsowanej mąki... Do dziś zastępują mi kredę krawiecką z powodzeniem. Ale kto w 2016 pamięta jeszcze "pestki"... Mam worek 2000bb pestek 0,3 grama, wykopany gdzieś na strychu. To nie jest to samo co p&j, nie ma proszku i są świetnie wykonane - bez szemrania przez 5,98mm przechodzą i latają bardzo ładnie, tyle że lekkie to to i max do 520fps się nadaje. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Mam resztki 0,33g czy tam 0,35g pestek. Te były chyba robione z kredy. Albo mąki. Do niczego się nie nadaja od zakupu do dziś. Ale przynajmniej... nie spuchły :). Quote Link to post Share on other sites
władek Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Też miałem to zamawiać ale już nie ma. oofo daj znać jak się sprawują gdy trochę postrzelasz. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Nie mam żadnej snajpy teraz tylko ak 450 fps z "precka" pdi raven z płaskim dystanserem więc jedyne co sprawdzę to tak naprawdę zasięg celnosci to średnio :( 0.3 latają bardzo daleko a te jak się okaza za ciężkie to chętnie komuś odsprzedam Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 To jak jest z tymi guarderami 0,36? Rosną? Mam zakupione 2 paczki ale nie mam jak zmierzyć nawet. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Na razie nie urosły. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Na razie nie urosły. U mnie guardery 0,36 białe urosły, pierwsze jakie się pojawiły, bodajże z listopada 2015, sklep: cytadela. Nie wchodzą do pdi 6,01mm a tym bardziej to bbt 5,99mm. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Normalnie jakieś fatum. Jeszcze trochę i się okaże, że trzeba będzie snajpić z 0,25 i od tego momentu również ta waga zacznie puchnąć :). Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 A co jeśli to spisek producentów kulek aby wyeliminować snajperstwo bo mało zużywamy ammo i chcą nas zmusić do kupienia AEGów? :o Najpierw wycofano Degicon Straight, a teraz WSZYSTKO puchnie :P Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 (edited) A co jeśli to spisek producentów kulek aby wyeliminować snajperstwo Produkcja cięższych kulek jest bardziej skomplikowana jak w przypadku np 0,25 dlatego jak zauważyliście niektórzy producenci w ogóle ich nie produkują, albo zaprzestali produkować. Tańsze polecałbym kupić razem z kilkoma osobami i szybko zużyć jeżeli po wyjęciu są względnie ok. Edited March 11, 2016 by White1981 Quote Link to post Share on other sites
roos Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 A co jeśli to spisek producentów kulek aby wyeliminować snajperstwo bo mało zużywamy ammo i chcą nas zmusić do kupienia AEGów? :o Najpierw wycofano Degicon Straight, a teraz WSZYSTKO puchnie :icon_razz: A Valkeny też puchną? Nie widziałem takiej informacji... Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 (edited) A Valkeny też puchną? Nie widziałem takiej informacji... Trochę dystansu, to był żart :icon_wink: Edited March 11, 2016 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Przez brak innych zakupiłem MadBull 0,36 białe. Gorąco NIE polecam. Gówno. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Wychodzi na to, ze wszystko co białe i cięższe niż 0,3g ma w sobie ten sam składnik powodujący puchnięcie. Prędzej czy później, ale wszystkie białe ciężkie rosną. Natomiast nie ma problemu z ciężkimi kulkami we wszelkich innych kolorach - w sensie nie rosną, kwestia jakości to już inna bajka. Producenci snajperstwa nie wyeliminują, to zbyt abstrakcyjna teoria spiskowa. Jest sporo porządnych kulek 0,43g tyle, że czarnych. Wymagają dobrej znajomości obsług i swojej repliki, a wyregulować można na tle nieba lub czymś jasnym, ale można. I będziemy nie dość że strzelcami wyborowymi to na dodatek niewidzialni, niesłyszalni, na wpół legendarni super-nindża-assasin. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Trochę dystansu, to był żart :icon_wink: Chcesz mieć zawał na sumieniu:)? (Mam 5 butli w zapasie). Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Wychodzi na to, ze wszystko co białe i cięższe niż 0,3g ma w sobie ten sam składnik powodujący puchnięcie. Prędzej czy później, ale wszystkie białe ciężkie rosną. Natomiast nie ma problemu z ciężkimi kulkami we wszelkich innych kolorach - w sensie nie rosną, kwestia jakości to już inna bajka. Producenci snajperstwa nie wyeliminują, to zbyt abstrakcyjna teoria spiskowa. Jest sporo porządnych kulek 0,43g tyle, że czarnych. Wymagają dobrej znajomości obsług i swojej repliki, a wyregulować można na tle nieba lub czymś jasnym, ale można. I będziemy nie dość że strzelcami wyborowymi to na dodatek niewidzialni, niesłyszalni, na wpół legendarni super-nindża-assasin. Po czym koleś który oberwie od Ciebie ze 100 metrów stwierdzi, że musnęła go gałąź :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts