Nath Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 @Gloomer-Ty masz stockową komorę czy metalową Cymkę? @Sedoro-batka taka jak ta http://hobbyking.com/hobbyking/store/__17288__Turnigy_nano_tech_1300mah_3S_25_50C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Ok rozumiem i nie omieszkam sobie go zamontować. Nath komora stock a gb cymy. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) @Gloomer-Ty masz stockową komorę czy metalową Cymkę? @Sedoro-batka taka jak ta http://hobbyking.com...RSOFT_Pack.html ? Tak dokładnie taka, tylko że skróciłem kabel i dałem Deansa, przy tym też nie da się suwać suwadłem, ale dzieki temu nie lata. Tak to wygląda: Edited February 19, 2013 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) Dałem już długą dyszę SHS ale bez opóźniacza popychacza bo mam GB cymy a tam jest większy trzepień do łapania popychacza. Podawać na singlu podaje a jutro sprawdzę jak na full auto. P.S Główny pis od korpusu złapał mi trochę luzu. Jakieś porady jak zniwelować? Edited February 20, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 (edited) Wymieniłem dyszę na długą no i dalej fpsy no tak średniawio a sprawdzone na dwóch komorach, Co jest śmieszne? Kulki są podawane na komorze cymy i jest lepsza szczelność dlatego muszę w nią zainwestować :icon_biggrin:. W GB zaznaczam full strzykawka. Edited February 21, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Lewy88 Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 witam:) Ak 74 od boya posiadam od okolo pol roku. chciałbym wymienić lufę na precke ale mam problem z demontażem... szukałem filmików i opisow ale filmiki wcieło a opisu brak... mogłby ktos wspomoc? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 Zdejmujesz dolną i górna okładzinę. Wyciągasz suwadło. Odkręcasz dwie śrubki przy komorze HU i wybijasz pin w podstawie szczerbiny (chyba). I teraz można wyciągnąć. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Witam, zastanawiam się nad takim zestawem do RK boyi (co prawda rk-02 ale to chyba nieistotne). Tu moje pytanie do Was: - głowica cylindra SHS (short czy long?) - Dysza SHS (długa?) - tłok shs metal zęby, - głowica Ultimate pom stockowe zęby/łożyska/prowadnica wytrzymają sp130? Precka Ultimate, guardera czy jeszcze inna? Dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 (edited) Moderator: danke. Dobra, po kiego Ci sp130, będziesz mordował z bliskiej odległości, ale nie wnikam. Zresztą, stockowa to nie przypadkiem sp125? Szczelność układu głowica tłoka-głowica cylindra jest w boyaczu bardzo dobra, nie widzę sensu wymieniać, ew. teflon fix profilaktycznie na głowicę cylindra. Dyszą jest badziewna, wymień na uszczelnioną/teflonfix. Tłok SHSa możesz wstawić ten 12g (stalowe zęby), 2 ząb do usunięcia, mniejsze będą obiążenia. Najlepiej to wpierw wymień gumkę hop-up na silikonową (np. zielona G&G lub Systemy), preclufkę, uszczelnioną dyszę, daj teflonfixa tam gdzie trzeba, wymień okablowanie na niskooporowe, wywal bezpiecznik, zamień wtyczki na deansy. Zasięg powinien się mocno powiększyć.Potem dopiero zastanawiaj się nad sp130. Stockowa prowadnica jest plastikowa łożyskowana idaje radę na 9.6V sp125. Inna sprawa. Sedoro, te 11.1v 1300 mah na około ile kulek starczą? Bo zastanawiam się czy sobie taką do suczki nie włożyć, ale zamierzam zamienić silnik na cymy/P&J na neodymkach i obowiam się, że nie starczy na dużo. Może włożyć 2600mah 11.1V do kolby? Edited March 23, 2013 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
uli23 Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Panowie poszukuję klocka dystansowanego do czarnej komory hop up w RK-05. Czy ktoś coś takiego posiada na sprzedaż lub wie gdzie można go nabyć? Będę wdzięczny za pomoc :) ps. wiem że można go dorobić - ale wolałbym oryginał. Quote Link to post Share on other sites
Kamiss Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Nie orientujecie się może czy to jest wersja w pełni stalowo-drewniana(oczywiście z wyjątkiem grip-u), tzw. RK-06SW http://gunfire.pl/product-pol-1152191285-RK-06.html ? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Metal + drewno oznacza raczej znal. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 W opisie masz wymienione elementy stalowe, ale lepiej to zweryfikować pisząc maila do sklepu, bo nieraz bzdury piszą. Tak czy inaczej jest niedostępna. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Jak by ktoś szukał dobrej batki do AK to pasują redoxy 11,1 1400mah 20C nie listki a po prostu kostka bez żadnych modernizacji. Po prostu trzeba wiedzieć jak to ułożyć :) Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Witam, mam taki problem a mianowicie po złożeniu repliki jest wszystko ok oprócz trybu single po strzeleniu spust nie odbija trzeba przycisnąć jescze raz wtedy cyknie i odbije gdzieś widziałem jak to naprawić ale zdj już wygasło jak można temu zaradzić? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Powiedzcie mi w jakich sklepach najlepiej zasadzać się na RK-06SW? Sprawdziłem w kilku największych polskich sklepach i dupa, co najwyżej dostępna jest wersja z dopiskiem "W". Wersja stal i drewno występuje w tym kraju czy jedyna opcja na jej dostanie to ściąganie zza granicy? Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 (edited) Nie ma RK-06 SW, jest tylko RK-01 (AKS-74U) SW albo raczej było bo w żadnym sklepie nie znajdziesz Jest jeszcze taktyczne AKS-74U RK-12 i tu nie wiadomo czy to SW czy zwykły bo w liście elementów stalowych trochę elementów brakuje, więc nie było by nic dziwnego gdyby to było 3/4 SW zamiast standardowego SW. Jest jeszcze AKMS RK-10 SW. Jakoś niebawem napiszę do kilku sklepów jak tam wygląda sprawa z boycamii SW. Bierz lepiej SW bo ja miałem np. ułamaną rączkę suwadła przez zimno i jak się chce postarzać replikę papierem ściernym to znal jest szary i z bliska kiepsko to wygląda. Edited May 20, 2013 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
MłodyAirsoftowiec Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Czy w RK-06 da się wymienić drewna na takie z akm http://allegro.pl/kolba-sklejkowa-akm-stan-magazynowy-i3239520000.html Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Da się, ale może być potrzeba popracować nad nimi nieco, bo chyba tak od razu nie przypasują. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Na pewno nie podpasują, trzeba rzeźbić i to sporo - cały ten klocek z tyłu kolby musi zamienić się we wgłębienie w kolbie. Inna sprawa, że drewna z AKM w AK74 nie wyglądają jakoś super. Quote Link to post Share on other sites
MłodyAirsoftowiec Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 chciałem zrobić rk-06 coś na kształt AKM Quote Link to post Share on other sites
FajnyNick Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 No to musiałbyś, wymienić: Kolanko gazowe urządzenie wylotowe kolbę Body nawet podobne, ale nie łatwiej kupić cm.048m ? Mniej roboty i szukania będzie. Quote Link to post Share on other sites
youngmarine Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 http://www.taiwangun.com/rk-08s-boyi czy da się do tego przełożyć front z AK-74 CM.40 Cymy ? chodzi mi o dłuższą lufę zewnętrzną Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Tak ale moim zdaniem nie ma to wielkiego sensu. Wydłużysz replikę, a nie poprawisz osiągów. Quote Link to post Share on other sites
Marmaj71 Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Mam 640zł, akurat na tą replikę :> Chyba kupię :D Jakie kulki do niej dokupić i czy da się zamontować jakieś szyny na nią??? Będzie to moja pierwsza replika :> Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts