Lambert Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Subforum snajperskie - tu jesteś. Pytania z gatunku egzystencjonalnych to do kurii, proszę.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Do kurii? Czyli gdzie? Wikipedia też mi nie podpowiada co to jest kuria. Przynajmniej nie w stopniu pozwalającym odnieść się jakoś do analogii kurii z jakimś działem forum. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 A to przepraszam.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 (edited) Ogólnie jest problem i to nie tylko dla snajperów z braku porządnych i ciężkich kulek przez co moc trzeba spuszczać do 550fps. A jak zwykle rozbija się o kasę, jednych stać lub nie stać ale nie mają innych wydatków i chcą być pro więc ładują w szpej który zmniejsza odczuwalność przez co moc replik rośnie lub uważają że moc repliki znacząco poprawia zasięg / celność więc ją pompują do 500fps 50rps bo jednej kulki wsadzić nie potrafią w cel jak należy a że boli przy trafieniu to obwieszają się bóg wie czym ot takie błędne koło. Trzeba po prostu podzielić airsoftowców na I i II sort ;) Gdzieś tam mam rozgrzebaną kamizelkę Dragon Skin więc jak ją kiedyś skończę to mogę ignorować wszelkie trafienia w korpus, na pozostałe członki też się coś znajdzie i będę nieśmiertelny. Pytanie tylko czy faktycznie o to chodzi w tej zabawie. Może dzięki Macierewiczowi Ci którym pro było za mało pro przeniosą się do obrony terytorialnej wraz ze swoim uber szpejem i zamienią repliki na ostrą i ASG znowu znormalnieje gdzie 330fps klasy Tokyo Marui wystarczało do miłej i bezpiecznej zabawy a snajper był na wagę złota. Edited April 14, 2016 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Ktoś może mi wytłumaczyć czemu zginął podział na repliki full auto np. 450fps max, semi auto 500fps max i czterotakty/dwutakty np 650fps max?Czemu? Ponieważ widocznie gracze tego nie chcą. Była ostatnio na forum gdzies podobna jałowa dyskusja o jakichś tam limitach (jak to zwykle bywa tak około dwa razy w roku) i wnioski były te same co zawsze: baw się tak jak lubisz. Jeśli lubisz na takich zasadach jak napisałeś to albo idziesz na strzelankę o takich zasadach albo robisz własną i liczysz na to, że ktoś przyjdzie. Jeśli lubisz zasady takie jak napisałeś ale inni nie to... będziesz strzelał się na innych zasadach albo sam :). Z płaczem, że "dawniej było lepiej" się zgadzam ale z zupełnie innych powodów niż przedmówcy (acz to moga być już różne lokalne uwarunkowania i tradycje) bo mam inne wspomnienia jak to było "dawniej". Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Może dzięki Macierewiczowi Ci którym pro było za mało pro przeniosą się do obrony terytorialnej wraz ze swoim uber szpejem i zamienią repliki na ostrą i ASG znowu znormalnieje.. Chciałbym napisać, że też na to liczę. Ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, Kolego, że nasze hobby przyciąga jednak średnio rozgarniętych. Statystycznie, oczywiście! ;) Aczkolwiek ta grupa, dla mnie osobiście jest najtrudniej tolerowalna. Wszelkim tym SGO-schizofremiom krzyż na drogę. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Chciałbym napisać, że też na to liczę. Ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, Kolego, że nasze hobby przyciąga jednak średnio rozgarniętych. Statystycznie, oczywiście! ;) Aczkolwiek ta grupa, dla mnie osobiście jest najtrudniej tolerowalna. Wszelkim tym SGO-schizofremiom krzyż na drogę. Pozdrawiam, Lambert No, coś w tym jest, niestety... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 21, 2016 Report Share Posted April 21, 2016 (edited) Ech.. Skoro mieli w szkole przedstawienia to jakaś dzieciarnia! Pozdrawiam, Lambert P.S. Jestem malkontentem. Wiem! Edited April 21, 2016 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 (edited) U nas na pomorzu się działo! https://www.dropbox.com/sh/ipbybekrgl4d33n/AADIhlff6n5KFHevNnkuAzp_a?dl=0 Edited April 22, 2016 by Indywidualista Quote Link to post Share on other sites
Hunter1209 Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 (edited) Witam Może ktoś mi powiedzieć czym się różni lufa precyzyjna ze średnicą 6.01 od 6.03? Oraz co daje mniejsza średnica lufy? Edited May 10, 2016 by Hunter1209 Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Wiem, Mendi. Wiem! To może krótkie info o terminach, co? Kiedy Wam pasuje? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Oraz co daje mniejsza średnica lufy? ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 (edited) Zgadza się - małe średnice są dla mięczaków.. Snajperzy nie używają luf wewnętrznych, w ogóle. Pozdrawiam, Lambert Edited May 10, 2016 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Witam Może ktoś mi powiedzieć czym się różni lufa precyzyjna ze średnicą 6.01 od 6.03? Oraz co daje mniejsza średnica lufy? W sumie to hydepark i można zapytać o wszystko, ale trzeba się liczyć z abstrakcyjnymi odpowiedziami... Polecam użyć szukajki na forum oraz przejrzeć temat http://forum.wmasg.pl/topic/35182-jaka-preclufa-lepsza/ Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Właśnie mi przyszło do głowy: Przychodzi baba do snajpera. - Masz ciężkie kulki? - Nie, ale mam długą lufę. Przychodzi facet do lekarza, który bawi się w snajperstwo. - Panie doktorze, spuchły mi kulki. - Faktycznie, nie wchodzą w PDI. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Właśnie mi przyszło do głowy: Przychodzi baba do snajpera. - Masz ciężkie kulki? - Nie, ale mam długą lufę. Przychodzi facet do lekarza, który bawi się w snajperstwo. - Panie doktorze, spuchły mi kulki. - Faktycznie, nie wchodzą w PDI. Sugeruję nie poruszać pewnych tematów między sobą w komunikacji miejskiej... ...ale masz ciasną lufę... ...nie, to twoje spuchnięte kulki... ...spojrzenie mohera bezcenne ;) Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Sugeruję nie poruszać pewnych tematów między sobą w komunikacji miejskiej... ...ale masz ciasną lufę... ...nie, to twoje spuchnięte kulki... ...spojrzenie mohera bezcenne :icon_wink: Miki już wiemy czemu ludzie się od nas w miejskim odsuwali :D Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Jest tu jakiś łogarnięty człek, co ma może M14 z konwersją HP? Po tym jak ostatnio porównywałem mojego mancrafta z valkenem, trochę się załamałem i dostałem airsoftowej depresji XD Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 A na czym Panie ta depresja polegać może? Valken umożliwia szybkostrzelność, fakt, jednak za cholerę nie wyciśniesz z niego tyle fps (max 540) co z mancrafta. Poza tym zwykłe zasilanie co2 zarżnęło by valkena, a mancraft na tym śmiga aż miło. Więc w przypadku repliki typowo wyborowej, gdzie się zwykle singla używa, ja przedkładałbym zasięg nad szybkostrzelnością. M14 z konwersją hp jeszcze nie spotkałem. Niby są konwersje pod v7, ale z tego co z chłopakami z hpairsoftu kiedyś gadałem, to wcale nie jest z tym tak różowo. Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Na ten moment ogarnąłem, że tylko Wolverine Hydra wejdzie do M14, ale nie da on wystarczającej mocy. Mogliby polarstara do M14 zrobić :( Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Co to za M14? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 O co dokładnie pytasz? Wolverine hydra to to ( konwersja HP ) http://wolverineairsoft.com/hydra-faq-3/ , a wejdzie do jakiejkolwiek M14. HP airsoft przerobił M14 EBR G&G . Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Pytałem czy to właśnie nie G&G.. ;) Chodzi o to, że w Marui można zorbić bardzo, bardzo dobry UP na częściach LL. Wg mnie to najlepsze co da się wyciągnąć z AEGa. Na tyle dobre, że napewno nie warto brnąć w żadne HP. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts