argawen Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 (edited) Lufa promyk 290mm, gumka G&G. Edit: Sprawdziłem dokładnie, promyk EG 300 mm. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edited October 11, 2015 by argawen Quote Link to post Share on other sites
Hornet8209 Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 mam pytanie czy ktos mial moze stycznośc z ta lufą http://www.taiwangun.com/lufy-precyzyjne-2/lufa-precyzyjna-290mm-6-03mm-do-m1a1-src?from=listing&campaign-id=19 zastanawiam sie bo jest to jedyna lufa 290mm która by pasowała do b02 No chyba ze da sie 300mm zaontowac tak zeby nie trzeba bylo zmieniac tłumika płomieni i lufa nie bedzie z niego wystawała. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Widzisz u siebie koniec lufy? Spróbuj sobie wyobrazić, że ma 1cm więcej i będziesz znał odpowiedź na swoje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Hiszpan1986 Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Na 125m shs wynik 447. Najgorzej było dobrać dyszę!!! Quote Link to post Share on other sites
Gałgan Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Witajcie, jestem dość nowy w środowisku ASG i chciałbym spytać bardziej doświadczonych- co powinienem wymienić w replice, aby zrobić z niej parasnajperkę? kwota którą dysponuję to ok 500-700 zł....MAKSYMALNIE 1000 :) Chodzi mi o taki tuning, który pozwoli mi osłaniać drużynę z odległości +- 100 metrów i zastanawiam się, czy za taką cenę jest to możliwe :) Jeśli tak prosiłbym o listę części które należy zmienić... dzięki z góry! Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Cóż, musisz odstawić cokolwiek bierzesz i wrócić na Ziemię. Jak uzyskasz 80 metrów to będzie cud. Quote Link to post Share on other sites
Gałgan Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Cóż, musisz odstawić cokolwiek bierzesz i wrócić na Ziemię. Jak uzyskasz 80 metrów to będzie cud. Dobrze więc, jeśli chcę mieć te 70 metrów zasięgu to co powinienem w niej wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Komorę HU, lufę na coś pokroju Promyka, porządną gumkę, zrobić z GB coś co pluje 500-550FPS i załadować kulki 0,30g. A wspomniałem że 700zł to za mało ? Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Lepiej kup porządną replikę bo aktualne specny to wielka lipa Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Jak zmieniasz komorę HU, musisz wymienić też dysze. Komorę bierz od ProWina Quote Link to post Share on other sites
Gałgan Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Jak zmieniasz komorę HU, musisz wymienić też dysze. Komorę bierz od ProWina ProWina? Słyszałem że KingArms robi najlepsze...Chciałbym się upewnić ;) I mam zamiar kupić lufe 509 mm od prometheusa a więc i tę dyszę, tylko jaką? Jakieś propozycje? I czy taki tuning (dysza, prometheus, komora hop up i gumka hop up+ uszczelnienie i mosfet) zagwarantują mi celność na te 50-60 metrów? Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Pneumatyke całą zmieniasz na SHS'a. Do tego tłok z pełnymi met. zębami i sprężyna m150 tez SHS. Wyjdzie jakieś 200-250zl. Dodajesz dobrą gumkę (systema/g&g) i lufę min. Guardera a jak masz nadwyżkę gotówki to Promyka. Przy dobrym złożeniu powinno dac 540-570 FPS. Z dobrymi kulkami 0,36g (polecam madbulla) i po dobrym złożeniu masz zabawkę z zasięgiem 70+m. Sprawdzone na ponad 10ciu replikach ;-) Czasem niektóre elementy SHS'a możesz zastąpić produktami ACMa ale całość tuningu nie powinna wyjść poza ramy 400-600zl zależnie od ceny lufy. Plus kasa dla kogoś kto ci to złoży w całość. Quote Link to post Share on other sites
Gałgan Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Pneumatyke całą zmieniasz na SHS'a. Do tego tłok z pełnymi met. zębami i sprężyna m150 tez SHS. Wyjdzie jakieś 200-250zl. Dodajesz dobrą gumkę (systema/g&g) i lufę min. Guardera a jak masz nadwyżkę gotówki to Promyka. Przy dobrym złożeniu powinno dac 540-570 FPS. Z dobrymi kulkami 0,36g (polecam madbulla) i po dobrym złożeniu masz zabawkę z zasięgiem 70+m. Sprawdzone na ponad 10ciu replikach ;-) Czasem niektóre elementy SHS'a możesz zastąpić produktami ACMa ale całość tuningu nie powinna wyjść poza ramy 400-600zl zależnie od ceny lufy. Plus kasa dla kogoś kto ci to złoży w całość. Dzięki, takiej odpowiedzi oczekiwałem, zwięzła i...pomocna :D A komory nie zmieniać? I jeśli założe m150, a będę chciał pobiega z kolegami jako szturmowiec, to mogę włożyć stockową spreżynę spowrotem, prawda? :) (specna ma szybką wymianę spreżyny) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Za długo na M150 nie postrzelasz. Możesz albo kupić szkielet CNC, albo sorbopad + mblock. Sam jednak wybrałbym pierwszą opcję, bo taki szkielet jest prawie niezniszczalny i można go przełożyć do innej repliki. Stockowy szkielet klęknie i tak, no chyba, że będziesz miał farta. Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 (edited) Moja specna na m150 ma już ponad 10k przebiegu, dwie inne które często widuje po min 8k każda... cały czas bezawaryjnie. Na sezon zimowy można MBlock dla pewności wsadzić. Stockowa komora z nowych serii jest ok, w stocku często spotyka się modele mające po 420-430 fps a po wymianie luf na precki i gumki na systeme/g&g nawet 450-460 z rozrzutem po 2-3fps na egzemplarzu wiec ze szczelnością raczej problemów nie ma. Polecam lufy o długości 469mm (średnica zależnie od zasobności portfela) - eMka nie wygląda jeszcze jak snajperskie wiosło a powyżej tego różnice w celności już w granicach wahań spowodowanych czynnikami zewnętrznymi. Powrót do konfiguracji "szturmowej" to już tylko wymiana sprężyny ale jakoś nie znam nikogo kto by tak robił :icon_wink: Edit: i do całości można dorzucić jakiś prosty mosfet za 60zl ;) Edited October 28, 2015 by Yeneth Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Jestem ciekaw jaki jest sens robienia takiego tuningu specnie. To tak jak pakować konkretną kasę w golfa III Quote Link to post Share on other sites
Gałgan Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Jestem ciekaw jaki jest sens robienia takiego tuningu specnie. To tak jak pakować konkretną kasę w golfa III A co ty chcesz od specny? To że replika nie kosztowała 1500 zł nie znaczy, że jest zła...spasowanie ma na poziomie markowym (mój kolega ma markową Mkę i powiem ci że w spasowaniu nie ma różnicy, nie włożysz nawet kartki między lower i upper receiver) ...z resztą każdą chińską replikę ktoś, kto będize miał z ASG dłuższe doczyniena stuninguje...U mnie nadszedł ten moment i chce to zrobić :) Więc nie rozumiem takiego czczego gadania jak z twojej strony... :P Quote Link to post Share on other sites
Stoczek Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 Witam, Chciałbym wymienić sprężynę w moim M4 od Specna Arms ze 120 na 130. Dokonane zmiany: Lufę wewnętrzną na precyzyjną 300mm Głowice cylindra M4 SHS Dysza podwójnie uszczelnienia Tłok SHS z połową stalowych zębów Opóźniacz listwy dosyłacza dyszy SHS Głowica tłoka POM Gumka hop up G&G zielona Czy muszę wymieniać coś jeszcze, czy bez problemu mogę wsadzić nową sprężynę 130 Guarder'a? Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 Właściwie, o ile chińczyk na rzetelnie nasmarował bebeszki to można wsadzić tą sprężynę z miejsca, bez wymian. Zanim dalej zaczniesz zmieniać wszystko w środku, upewnij się czy stock na pewno nie spełnia swojej roli, bo te wymiany mogą się okazać bezcelowe i tylko zamrozisz w tym kasę. Quote Link to post Share on other sites
Stoczek Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 Czyli jak mam sparwdzić, czy będą jakiekolwiek rezultaty wsadzenia 130? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 Chrono może?? Quote Link to post Share on other sites
Stoczek Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 Nie mam takiej możliwości, żeby wsadzić 130 i wyciągnąć, tylko żeby sprawdzić. Musiałbym kupić. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 No człowieku, to proste. Mocniejsze sprężyna=większa moc repliki... Quote Link to post Share on other sites
Stoczek Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 No tak, ale kolega wyżej napisał, że właśnie mocniejsza sprężyna może nie spełnić swojego zadania i tylko "zamrożę w tym kasę." Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 Mówił o niepotrzebnej wymianie części... Przeczytaj to co napisał ze zrozumieniem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts