Alcarin Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 HPA będę instalował - jak portfel się nie zapadnie do środka - w długiej. W krótkiej nie potrzebuję takich wynalazków :D Generalnie chodzi mi konkretnie o tą klamkę - http://tokyo-marui.co.jp/products/gas/blowback/60 Więc jeżeli mogę mogę używać GG zamiast sprowadzać cholera wie co czyli ten HFC134a to bajka :D Pytanie kolejne - gdzieś tam po drodze wymieniłbym zamek na metalowy, najchętniej od PGC bo naczytałem się, że dobre :P Chyba, że się pozmieniało i polecacie coś innego? No i zmiana zamka wymaga chyba trochę mocniejszej sprężyny... Ktoś coś, bo się nie orientuję w tym temacie za bardzo :( Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Ja polecam zamek zostawić jak jest. Co do zamka, sprężyna nie zawsze jest wymagana jednak to jest temat rzeka, części najlepiej brać stalowe guarder a aluminium się wystrzegać. Zatrzask magazynka guardera aluminiowy a stalowy to jest różnica. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Ja polecam zamek zostawić jak jest. +1 Większość ma ból o ten plastikowy zamek jedynie ZANIM kupi tę replikę... Quote Link to post Share on other sites
Alcarin Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Nie chodzi mi o to, że plastik jest be i w ogóle. Ale w takim stanie replika waży znacznie mniej i to mnie boli. Chciałbym, żeby mój szpej był możliwie zbliżony wagowo do oryginału :D Taki fetysz x) A że Glock generalnie ma zamek metalowy to jednak wolę taką konstrukcję zachować ;) Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted October 1, 2016 Report Share Posted October 1, 2016 Albo przegapiłem, albo nikt się jeszcze o to tutaj nie pokusił więc się podzielę. Po drobnych modyfikacjach udało mi się zmienić stockowy, plastikowy zamek na metalowy z R17'ki ARMY. Może to nie jest zacna stal itd, ale jak ktoś się uprze i uda mu się znaleźć rozklekotanego Armiacza w komisie to za mniej niż połowę ceny zamka innego producenta mamy metalowy zamiennik. https://goo.gl/photo...czmzysG6Pej1k76 https://goo.gl/photo...NV5qTa4jEGYsQF6 Modyfikacja przebiegła następująco: - przełożenie bebechów TM do czystego zamka ARMY - szlif w dwóch miejscach tylnej ramy szkieletu - https://goo.gl/photo...Y4wi1jvDK52Qh18 - szlif klinu na ramie mocowania cylindra - https://goo.gl/photo...b53KyiQim1gdwRA - szlif grzbietu części G26-50 (niestety nie znam prawidłowej nazwy) - ok 1 cm podkładki na prowadnicy sprężyny od strony komory HU żeby nadać jej większą siłę w celu dosłania cięższego zamka po strzale Działa bez zarzutów, podaje, strzela i kopie :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 Czołem! :) Wiecie gdzie teraz dorwać Gloczka 17 od TM? Internety milczą... Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 W Japonii? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 No i ktoś chyba sprzedaje tm17 w komisie. Quote Link to post Share on other sites
BeerBefore Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Czołem! :icon_smile: Wiecie gdzie teraz dorwać Gloczka 17 od TM? Internety milczą... zapytaj Jar-mix'a Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Są na allegro dwudziestki dwójki. Od 17 różnią się stopką maga i napisem na zamku. Quote Link to post Share on other sites
tytanowy88 Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Co wstawić do środka klocka coby w niskiej temperaturze postrzelać? Wystarczy głowica tłoka zimowa od PDI czy może coś innego lub coś więcej? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Wentylowana głowica tłoka, gumki maga od laylaxa, gumka kmheada zielona Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Jest gdzieś w ogóle dostępna głowiczka od PDI? (na razie o Polskę pytam, ponieważ osobiście przewinąłem całe polskie google i nie znalazłem) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Jarmix może? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 A zapytam, dzięki. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 3, 2017 Report Share Posted January 3, 2017 Ewentualnie zobacz redwolfa mają tanią wysyłkę na takie pierdoły, jednak osobiście i dex potwierdza pdi i jej głowice to pomyłka, tylko wentylowane i koniec. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 W temacie Glocka i części zewnętrznych jestem blady więc proszę o pomoc. Buduję kastoma G17 na HP. Jaki zamek z lufą zewnętrzną kupić do G17 na ramie Guardera? PGC? Skłaniam soę raczej ku ALU CNC zamkach. Tak żeby to pasowało bez modyfikacji. Budżet to +/- 500zł. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 PGC pasuje drop in bez szlifowania i zabaw, guardera odradzam, bo nawet przy całym zestawie od guardera były problemy. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Czyli PGC można brać w ciemno i będzie ok. Jeszcze jedno. Ktoś wymieniał komorę HU na Maple Leafa? Quote Link to post Share on other sites
Ajwory Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 Jakby kto pytał, to z tego co widzę są dostępne na Militariach. Z tego co się orientowałem mają kilka sztuk. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Jeśli ktoś chce wiedzieć mag Pro-Win 36Rds with Extension Magaizne for Marui G-Series GBBP http://wgcshop.com/products?search_From=searchItem&item=pro-win-36rds-with-extension-magaizne-for-marui-g-series-gbbp-black-extension&search=searchItem&rs=sig&catid=&cat=&view_choice=a Pasuje bez kłopotu do glocka TM fpsy takie same. Zawór wylotowy jest taki sam jak w TM, mag różni się głównie szczękami i gumką są inne i całym dołem tankowania, ale podstawa czyli zawór i ścieżka gazowa wyglądają identycznie, jest on też zdecydowanie lżejszy niż mag TM. Pytanie kto testował magi CO2 w glocku TM. APS daje normalne fspy czy szukać maga WE? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Pytanie używał ktoś magów WE w glocku TM? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Nom. Działają bezproblemowo. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Budowa wewnętrzna jak w tm jest to zamienne między sobą? Mag WE generuje tyle samo fpsów co tm? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Dolny zawór jest większy, uszczelka na górze jest płaska (ale nie zauważyłem żeby miało to znaczenie). Reszta raczej taka sama, aczkolwiek nie rozkładałem bo nie było potrzeby. Nie chronowałem, ale na oko nie widać różnicy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts