Soul reaper Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Będzie odbiegał od koloru kamizelki. Czy jest za jasny? Zależy jak dla kogo. Mi tam nie przeszkadza. W nowym odcieniu jest orlik na stronie miwo, jak chcesz to mogę cyknąć fotkę porównawczą (mam pas w starym, ciemniejszym odcieniu i ładownice w nowym). Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 @ Soul reaper No jeśli możesz zrobić fotkę to będę bardzo wdzięczny :) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Mam takie pytanie: kiedy będzie dostępny w sprzedaży pokrowiec na łopatkę piechoty? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 (edited) @Tom92, proszę: http://img195.imageshack.us/img195/3663/img2845x.jpg Jakoś przegapiłem twojego posta, tak wrzuciłbym wcześniej :) Pas ma ponad rok, kieszeń na radio tak jak ładownica na magi dwa miesiące. Wszystko cordura olive. @wojtekk8, pewnie jak ładnie poprosisz przez e-maila to ci uszyją :) Edited March 16, 2011 by Soul reaper Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Witam! Wojtekk8 myślę, że niebawem. Po prostu jest tyle roboty, ze pewne rzeczy muszą poczekać. No i wiesz. Wprowadzenie pokrowca w tym całym natłoku nowości przejdzie bez echa. A tak będzie chłyt marketingowy:) Poniżej zamieszczam fotki do takiego zestawu do modernizacji hełmu. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 @ Soul reaper Dzięki wielkie :) Nie ma jakiejś dużej różnicy więc zamawiam. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Pojawiła sie linia "Strzelec" :D Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Nie wiem czy dobrze trafię ale wygląda na to, że projekty są z poza firmy. Są całkiem fajne. Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Pewnie z Częstochowy - stąd nazwa linii ;) I bardzo fajnie. A czy w planach linii jest "strzelecki" smock? Quote Link to post Share on other sites
esco Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 A to by była dobra rzecz. :) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Kamizelka i nerka są na 100% pomysłami Częstochowy. Będzie więcej produktów, czy tylko te co zostały zaprezentowane na stronie? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 (edited) Nie wiem czy Super projektował akurat plecak na wode dla currahee ale się dowiem. Mikrus jest jego niemal idealną kopią z dodaną możliwością zrywania paneli. Dziwne Edit Nie projektował, więc jak dla mnie nie wygląda to ładnie. Wystarczy porównać: http://currahee.pl/product_info.php?products_id=319 http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,640/Plecak-strzelecki-MIKRUS- Edited March 19, 2011 by Jaeger Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Goryl017: dzięki za info. Nie śpieszy mi się z tym pokrowcem i poczekam na finalną wersję, która pojawi się w sprzedaży. Ciekawa jest "JEDYNKA", ale cenowo trochę gniecie zwłaszcza, że za ok. 100 zł więcej można mieć plecak "WYRY". Czy przy projektowaniu "jedynki" sugerowaliście się produktami innych firm? Na stronie można by dodać jeszcze fotki tego produktu z tyłu bo tego mi brakuje. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Jeager nie ładnie mówisz ... http://currahee.pl/product_info.php?products_id=319 http://prostores2.carrierzone.com/servlet/emdomusa/Detail?no=48 I obaj doskonale wiemy co było pierwsze. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Wuki plecak Currahee owszem, jest podobny do plecaka emdomu, a także kilku innych producentów amerykańskich. Na tyle na ile np ładownica SDS jest podobna do Paraclete. Idea projektów plecaków w Polsce w tym czasie była mniej więcej taka jaką kiedyś napisał C22 na forum u Huberta: 3D i bez lamowania albo nie ma o czym rozmawiać. A koń jaki jest każdy widzi, plecaczek z Miwo jest poza plecami kopią tego z Currahee. I o tym dyskutować nie zamierzam. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Orientuje sie ktoś jaki był średni czas czekania na przesyłke w marcu? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 A ja mam inne pytanie - czy organizery na rzep - takie, jak pokazano w "Jedynce" i kieszeni M.C.S. - będą do nabycia osobno? Bardzo chętnie bym takie wynalazki widział (kaburę uniwersalną może trochę mniej, ale czemu by nie?) :wub: Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Wuki plecak Currahee owszem, jest podobny do plecaka emdomu (..) A koń jaki jest każdy widzi, plecaczek z Miwo jest poza plecami kopią tego z Currahee. I o tym dyskutować nie zamierzam. Acha, czyli plecak Currahee jest "podobny" do plecaka Emdomu, a plecak Miwo jest "kopią" plecaka Currahee? :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
ZS_STRZELEC_OSW Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 (edited) Linia "Strzelec" powstała we współpracy i porozumieniu z Komenda Główną Związku Strzeleckiego "STRZELEC" OSW, dedykowana jest nie tylko dla strzelców ale także dla każdego kto docenia praktyczne i nowoczesne rozwiązania sprzętowe 'ułatwiające prace w polu' . Stopniowo będą wprowadzane kolejne produkty, w tym tygodniu pojawią sie piersze opisy powyższych produktów na Strzeleckim Portalu Informacyjno Szkoleniowym - http://portal.zs-strzelec.mil.pl/ Artykuły na ich temat zamieścimy również tutaj. Ze strzeleckim pozdrowieniem St.sierż ZS Oskar Namaczynski Kapała Wydział Informacji i Promocji ZS STRZELEC OSW Edited March 21, 2011 by ZS_STRZELEC_OSW Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Jakiś zastój produkcji? Moje zamówienie już od prawie tygodnia ma status "oczekujące". Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Starszy sierżancie ZS Oskarze Namaczynski Kapało a co z własnością intelektualną do niektorych projektów tej linii? Czy status ZS Strzelec OSW zezwala na kradzierz własności intelektualnej? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Kto komu co ukradł? Quote Link to post Share on other sites
ZS_STRZELEC_OSW Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 (edited) Kto komu co ukradł? Witam Panie Mateusz. Wygląda na to ze użytkownik Jaeger uważa że plecak Mikrus jest kopią plecaka CURRAHEE :icon_biggrin: Starszy sierżancie ZS Oskarze Namaczynski Kapało a co z własnością intelektualną do niektorych projektów tej linii? Czy status ZS Strzelec OSW zezwala na kradzierz własności intelektualnej? Własność intelektualna ? Kradzież ? Takie pytania powinna raczej zadać firma ENDOM firmie CURRAHEE. Plecak MIKURUS pomimo ze przypomina z zewnętrznego wyglądu plecak firmy ENDOM jest inną konstrukcją w przeciwieństwie do plecaka CURRAHEE który został skopiowany w minimum 95% z plecaka firmy ENDOM . MIKURUS oprócz innych wymiarów, poprawionych kieszeni ma zupełnie unikalny system montażowy którego nie posiada ani firma ENDOM ani tym bardziej firma CURRAHEE. Na przyszłość radzimy ostrożniej dobierać słowa ponieważ to co Pan pisze jest nieuzasadnione i jest to przestępstwo które podlega pod publiczne znieważanie i zniesławienie, jest to przestępstwo ścigane przez prokuraturę i podlega pod kodeks karny. Przy okazji.. kradzież pisze się przez Ż Edited March 22, 2011 by ZS_STRZELEC_OSW Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Żałosne tłumaczenie. Jeśli już poprawiamy sobie błędy to Emdom nie Endom. Ciekawe ze mikrus ma wszystkie cechy plecaka z Currahee a nie plecaka Emdomu: kieszeń zapinaną na rzep a nie na zamek, ściągacz z shockcordu, dedykowane szelki w standardzie, jest szerszy i nie ma rzepów na froncie. Prosze mnie w takim razie zaskarżyć, mogę podać na priv swoje dane do wytoczenia procesu. Ja dalej uznaję że projektant tej linii jest złodziejem i nie ma honoru. A skoro jeszcze nosi mundur organizacji założonej przez Marszałka Piłsudskiego to hańbi go. Zgodnie z kodeksem honorowym Boziewicza nie przysługuje Panu już nawet prawo do żądania satysfakcji. Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Na przyszłość radzimy ostrożniej dobierać słowa ponieważ to co Pan pisze jest nieuzasadnione i jest to przestępstwo które podlega pod publiczne znieważanie i zniesławienie, jest to przestępstwo ścigane przez prokuraturę i podlega pod kodeks karny. Przy okazji.. kradzież pisze się przez Ż No plecak wydaje się diabelsko podobny do tego z oferty sklepu C. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts