Bren Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Renato mam dwa pytania dotyczące Dromadera: - jakiejej wielkości pęcherz wejdzie do środka, chodzi o obrys prostokątny (wysokosć i szerokosć), - czy wyjscie na rurkę jest po obu stronach, czy tylko z jednej? Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 już przymierzałem ;) Ale ciekawi mnie bardziej co spod niej wystaje ? Ciociu :mrgreen: czemu ja tego nie widziałem u was podczas mojej ostatniej wizyty ;) Spod kamizelki wystają: mundur w kamuflaży pantera pustynna pixel i części ciała sierż. Gadżeta. Teraz nie wiem czy nie widziałeś munduru czy Gadżeta ? :-P Z tego co wiem jeszcze trochę mundurów w takim kamuflażu mamy ale Gadżeta nie sprzedam... bo mam tylko jednego... Czy jest możliwe, że widziałem to na "Święcie jednostki Ż.W. W Mińsku Mazowieckim" tydzień temu ? Jeśli tak to miałem to na sobie i naprawdę fajne wrażenie robiła. Kamizelki zintegrowane "ŻÓŁWIK" kupili od nas do Biura Ochrony Rządy, ale kilka poszło w prywatne ręce do testowania. Może któraś z nich do tego Mińska Mazowieckiego zabłądziła...? Renato mam dwa pytania dotyczące Dromadera: - jakiejej wielkości pęcherz wejdzie do środka, chodzi o obrys prostokątny (wysokosć i szerokosć), - czy wyjscie na rurkę jest po obu stronach, czy tylko z jednej? Do Dromadera można włożyć pęcherz o następujących wymiarach: 18 x 34 cm. Wejście na rurkę jest po obu stronach. Link to post Share on other sites
eMAGie Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 No ja oczywiście Ciociu o mundurze mówię. Sierżanta Gadżeta nie śmiał bm ruszać jeszcze wiele rzeczy pewnie dla naszych komandosów uszyje. Czy dotarły do was nowe materiały o których wspominał sierżant Gadżet? Link to post Share on other sites
Hajdi Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 A ja mam pytanko: Czy R/S którego używacie to taki sam jak ten najnowszy(Ciemny) dla armii? Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 No ja oczywiście Ciociu o mundurze mówię. Sierżanta Gadżeta nie śmiał bm ruszać jeszcze wiele rzeczy pewnie dla naszych komandosów uszyje. Czy dotarły do was nowe materiały o których wspominał sierżant Gadżet? To w jakim rozmiarku ten mundurek winien być (jakby co) ? Mamy trochę tkaniny na mundury w kamuflażach: DPM leśny, fiński rip-stop, fiński całoroczny i duński i rip -stop oliwkowy. Na razie jesteśmy na etapie szycia spodni w polskiej panterze leśnej rozmiar L i minie trochę czasu nim zaczniemy szyć w w/w kamuflażach. Krawcowe jeszcze właściwego tempa w szyciu mundurów nie nabrały. Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 A, ze tak jeszcze powrócę do starego tematu ? Wiadomo coś o cordurze w CB ? Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 A, ze tak jeszcze powrócę do starego tematu ? Wiadomo coś o cordurze w CB ? Jeszcze nie. Za to po niedzieli w sprzedaży na www.miwo-military.pl: - szelki specjalne 7-punktowe modułowe, - ładownice na 2 połączone małe magazynki do M-16 ASG, - kieszeń na policyjny mandatownik, - pas modułowy specjalny górski, - mundury w kamuflażu fińskim, - mundury w kamuflażu duńskim, - mundury w kamuflażu brytyjskim. Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 (edited) Superrr :) Na szelki mam chrapkę, ten pas górski też może być ciekawy (zobaczymy, czym różni się od normalnych PT'ków). Rozumiem, że szelki bedą pasować do standardowych pasów z serii PT? ...mam ochotę przejsć na oporządzenie pasoszelkowe :) Mundury będą w kroju UP2007? Edited June 27, 2008 by Errhile Link to post Share on other sites
amper Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 jeśli pas to to co widziałem u was, to fajna rzecz Link to post Share on other sites
Jade Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 szelki specjalne 7-punktowe modułowe, Pas zaczepiony w 7 miejscach?? czy jak? Link to post Share on other sites
Jade Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 Tak. i niby jak to wygląda? bo to może być ciekawa sprawa Link to post Share on other sites
Szreder Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Dosyć symetrycznie... Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Superrr :) Na szelki mam chrapkę, ten pas górski też może być ciekawy (zobaczymy, czym różni się od normalnych PT'ków). Rozumiem, że szelki bedą pasować do standardowych pasów z serii PT? ...mam ochotę przejsć na oporządzenie pasoszelkowe :) Mundury będą w kroju UP2007? Szelki będa pasować, ale po zmianie punktów wszycia przelotek. Różni się tym, że jest pasem PT-2, PT-3 i PT-4 (w różnych miejscach). Mundury są w kroju zbliżonym do UP2007 bo nanieśliśmy kilka poprawek zgodnie z życzeniami i apelami naszych szanownych klientów. Pas zaczepiony w 7 miejscach?? czy jak? Oczywiście. Dosyć symetrycznie... ... i sie nie "telepie" Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 No to czekamy z niecierpliwością na pojawienie się tych wynalazków w ofercie... albo choć zdjęcia jakieś :) Link to post Share on other sites
Yuber Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Potem możemy robić mundury w kamuflażu suez. Takie pytanko... kiedy pi razy drzwi będziecie coś w suezie robić? Za miesiąc? Dwa? Rok?- tak bym wiedział na kiedy przygotować kasę ;] Link to post Share on other sites
dawid_o Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 i cóż sie stało z obiecanymi specjałami paso-szelkowymi? chyba że chodziło o jakąś inną niedziele ;-) Link to post Share on other sites
WeRT Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 i cóż sie stało z obiecanymi specjałami paso-szelkowymi? chyba że chodziło o jakąś inną niedziele "...daj mi tę jedną niedzielę ostatnią niedzielę a potem niech wali się świat to ostatnia niedziela..." - Mietek Fog - To ostatnia niedziela do posłuchania : http://lutnik.wrzuta.pl/audio/2OPAqR4ciU/m...atnia_niedziela :D :D :D Link to post Share on other sites
Ohtar Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Po niedzieli to dosyć obszerne pojęcie. Link to post Share on other sites
Bren Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Czepiacie się, najbliższa niedziela za 2 dni. Mój wujek przez ponad 20 lat powtarzał, że żeni się w święta i w końcu w święta sie ożenił. Ja czekam na mundury w oliwce, a jestem też ciekawy jak będą wyglądały te nowe paso-szelki. Dołączam się też do pytania o Suez, chociażby miał być za pół roku. Link to post Share on other sites
Ohtar Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Ja się nie czepiam. Na pochwę do wz.98 czekam już kawałek czasu i nie narzekam :P Link to post Share on other sites
michalll Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Może chodziło o najbliższą niedzielę palmową? :D Link to post Share on other sites
Minion Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Sformułowanie "po niedzieli", należy do tej samej grupy jak "za chwilę", "moment"- czyli dla jednego to np. poniedziałek, a dla drugiego 2 miesiące- i jedna u druga osoba ma rację, bo to nieprecyzyjne sformułowanie. I wkurzające. Link to post Share on other sites
dawid_o Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 (edited) Cóż, pewnie że wkurzające. Dla firmy pretendującej do pozycji wiodącej na polskim rynku oporządzenia nasze zdanie i opinia powinna mieć jednak jakieś znaczenie. No chyba że to my, klienci mamy "zwyciężać wytrwałością" :-P Zobaczymy, zapewne nowy typ pasa i szelek będzie wart aby na niego trochę poczekać... Edited July 6, 2008 by dawid_o Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 (edited) Dla MIWO ważniejsze jest wojsko niż airsoftowcy i to ich opinia jest najważniejsze. Edited July 6, 2008 by W.Zajcev Link to post Share on other sites
Recommended Posts