avalid Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Skoro totalnie to więcej mi nie trzeba ;] Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
SpitfirePL Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Możecie mi powiedzieć czy do CM.032 M14 będą pasować częsci cylindra i tłoka z TM ( http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=971 ) ??? Z góry dziękuje za odpowiedz :) Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Testował ktoś w Cymce krótkie magazynki od żółtych braci: http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/root_Magazines_MAG_M14_Short_70rds_Magazine_Box_set_for_Marui_M14_4_Pack.htm Teoretycznie powinny pasować bo to standard Marui, ale jak jest w praktyce? Nie ma problemów z podawaniem? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Podobno nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Zostałem posiadaczem m14 ebr cymy, po załadowaniu baterii przyszedł czas na przestrzelenie repliki, ale gdy pociągnąłem za spust kulki latały jak opętane, każda w inną stronę, a po pewnym czasie replika zaczęła pluć po 2 lub 3 kulki, czy to wina słabych kulek? Bo wcześniej miałem wersje wood i strzelałem pj to nie było takiego problemu a tu załadowałem kulki gunfire i takie cuda. Quote Link to post Share on other sites
Poisonbolt Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Raczej coś z gumką HU lub dystanserem, ale raczej to pierwsze. Sprawdź czy dobrze siedzi, nie podwinęła się. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Szukałem na forum - nie znalazłem , jak z wytrzymałością body nowego cymiacza - patrz Cm.032 Sf ? Czy ktoś wie czy można gdzieś kupić i założyć klasyczną kolbę od EBR do tego modelu ? Gearbox chyba ten sam ? Z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Posiadam EBR Cymy, leżała przez ten cały czas(brak czasu, i dlatego ją sprzedaje) więc nie mogę wypowiedzieć się co do wytrzymałości ale wrażenie sprawia niezłe, nic się nie majta na każdą stronę, przyjemny w dotyku materiał. Ogółem jestem z niej zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
dirtysniper Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Siemka. Jedno proste i zasadnicze pytanie i proszę o odpowiedź która dosłownie nie padła tutaj, Czy replika nadaje się na parasnajperkę nie przeznaczając na nią rocznej wypłaty? Czytałem temat i wg. tak , ale pytam o zdanie was :P Quote Link to post Share on other sites
Vuja1991 Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Siemka. Jedno proste i zasadnicze pytanie i proszę o odpowiedź która dosłownie nie padła tutaj, Czy replika nadaje się na parasnajperkę nie przeznaczając na nią rocznej wypłaty? Czytałem temat i wg. tak , ale pytam o zdanie was :icon_razz: Jasne że się nadaje, z tym że prościej i taniej będzie nie pakować się w Cyme. Quote Link to post Share on other sites
Qwertyuiop1 Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Pytanie jaki zasięg chciałbyś uzyskać? Quote Link to post Share on other sites
dirtysniper Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Wiesz,na razie zrezygnowałem z M14 na rzecz SWD, ale pewnie jeszcze kiedyś będę się interesował tą repliką. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Siemka mam problem z repliką po wymianie gumki nastał problem hop up działa tylko up nie odbija jakieś pomysły ? Quote Link to post Share on other sites
dirtysniper Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Za szeroki dystanser, jak założyłeś typu h to bardzo możliwe bo są szerokie i możesz go spiłować. Quote Link to post Share on other sites
Diamekod Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 Mam pytanie (nie bijcie tylko jeśli było, ale naprawdę mam zawał i nie mam czasu się przedzierać) - wie ktoś, gdzie można kupić wajchę przeładowania razem z tym bolcem do którego się wkłada sprężyną, a także plastikowy element, który odpowiada za zmianę trybu ognia ? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Mam pytanie (nie bijcie tylko jeśli było, ale naprawdę mam zawał i nie mam czasu się przedzierać) - wie ktoś, gdzie można kupić wajchę przeładowania razem z tym bolcem do którego się wkłada sprężyną, a także plastikowy element, który odpowiada za zmianę trybu ognia ? Jesli masz złamaną listwę między rączką suwadła a mocowaniem rury spręzyny powrotnej, to mogę spróbować naprawić to za 50 zł plus koszty przesyłki w obie strony. naprawy mogę podjąć się po pfrzesłaniu części i zdiagnozowa niu problemu. Naprawiam bez gwarancji, że jak będziesz szpanować przeładowaniem co każdy magazynek,to nie złamie się ponownie. Będziesz miał suwadło w całości i od czasu do czasu będziesz mógł przeładować. Naprawa wygląda tak jak na zdjęciu: http://imageshack.us/g/1/10269940/ Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Takie rzeczy proszę omawiać na pw. Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 Może mi ktoś powiedzieć jak usztywnić chwyt pistoletowy w EBR, dokręciłem śrubę ale nadal lekko się chwieje. Jakaś podkładka, taśma izolacyjna czy inne pomysły? Quote Link to post Share on other sites
brat_Klont Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Witam, pytanie mam totalnie durne, bo M14 pozbyłem się już jakiś czas temu i nie mam jak sprawdzić: z tego co pamiętam GB v7 jest zrobiony tak, że po wyjęciu tej łamliwej listwy selektora trybu ognia po naciśnięciu spustu "domyślnym" trybem ognia było semi-auto, czyli idąc moim tokiem rozumowania podanie prądu bezpośrednio do silnika z ominięciem całej "elektroniki" gearboxa zawsze będzie skutkowało jednym i tylko jednym strzałem. Pytanie brzmi: czy dobrze pamiętam? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Witam, pytanie mam totalnie durne, bo M14 pozbyłem się już jakiś czas temu i nie mam jak sprawdzić: z tego co pamiętam GB v7 jest zrobiony tak, że po wyjęciu tej łamliwej listwy selektora trybu ognia po naciśnięciu spustu "domyślnym" trybem ognia było semi-auto, czyli idąc moim tokiem rozumowania podanie prądu bezpośrednio do silnika z ominięciem całej "elektroniki" gearboxa zawsze będzie skutkowało jednym i tylko jednym strzałem. Pytanie brzmi: czy dobrze pamiętam? Jeśli podłączysz baterię bezpośrednio do silnika, to nic nie będzie mogło przerwać zasilania i silnik będzie się obracał bez przerwy- czyli będzie ogień ciągły. Ogień pojedynczy zapewnia dźwignia przerywacza, która po każdym obrocie zębatki tłokowej rozwiera styk. Listwa selektora służy do ustawienia dźwigni tak, że nie może ona rozewrzeć styku. Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Dziś rozbierałem i skłądałem moją M14 w celu wsadzenia sprężyny i gumki HU. Sposób składania i ilość elementów oraz śrubek powodują, że modle sie, żeby nie wystąpiła jakas awaria żeby rozbierać gearboxa drugi raz. I pytanie techniczne - czy zębatka która styka się z zębatką silnikową ( ta na ktorej jest antyrewers) może mieć luz osiowy rzędu 0.3 - 0.5mm czy musi siedzieć na 0 ? Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Gdzieś można zakupić taką konwersję, najlepiej taniej niż to G&G ?? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1867&name=G&G_-_Konwersja_RAS_M14_G&G Oraz body JAE-100 w Polsce ? Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Czołem. Próbował ktoś wsadzić w m14 lufe inną niż dedykowana, z miejscami na klips w innych miejscach? Upchnąłem lufe i nie zabezpieczyłem klipsem. Siedzi dosyc mocno w komorze + lufa zewnętrzna jest ciasna. Zastanawiam sie czy od strzałów nie będzie chciała wylecieć:) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Przy mocnej sprężynie, od drgań, lufa lubi się przekrzywić i wtedy podkręcanie szaleje. Na lufie wystarczy wypiłować 2 nowe spłaszczenia na zatrzask. Quote Link to post Share on other sites
Kapso Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 (edited) Przeszukałem temat hasłem "komora G&G" i nie znalazłem odpowiedzi. W takim razie, czy wie ktoś czy komora G&G jest kompatybilna z M14 Cymy? Ok, już wiem że nie :( Edited April 16, 2014 by Kapso Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts