grzechotnik Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Nie fotosik jest do ... dupy. Najlepiej na imagebam.com Tam możesz zdjęcia do 3mb a nie do 1mb. Popracuj nad światłem trochę bo oczojebe to zdjęcie. Robiliście jakieś modyfikacje body? Ja myślę, żeby właśnie w ACU ciemnie pomalować. Co myślicie? Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Ja myślę, żeby właśnie w ACU ciemnie pomalować. Co myślicie? Zajebiście - tylko jak to zrobisz? Naszyjesz kieszenie po bokach :strach: ?? Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Popracuj nad światłem trochę bo oczojebe to zdjęcie. Oczojebne? Ja nic złego nie widzę, żadnych przepaleń nie ma; wina monitora? Ja myślę, żeby właśnie w ACU ciemnie pomalować. Może spróbuj lepiej pomalować w BDU? :) Dwie wersje cylindrów: Obiecane zdjęcia, tylko proszę, nie marudźcie znowu ;) : Quote Link to post Share on other sites
Girzu Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Może i "super" ale teraz znów mi się zepsuł a tym razem korpus :D to co trzyma tą metalową rurkę i odpowiada za zwalnianie blokady magazynka... coś mi się widzi że chyba pójdzie do kosza... Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Tego już nie naprawisz.... Chyba że użyjesz ten sposób co podany był stronę, lub dwie strony temu w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Ja to podałem jak to naprawić, klejenie nic nie da, za ciężkie na to. :) Quote Link to post Share on other sites
Pituspl Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 dzisiaj zamówiłem shotguna <long> dostawa w ciągu 2 dni :) jak dostane opisze wrażenia 8-) i przetestuje ;-) dzsiaj z lekkim opóźnieniem dostałem moja replike Pierwsze wrażenie naprawdę pozytywne jak dla mnie jeden malutki szczegół to ostatnia kuleczka w magazynku , żeby ją wystrzelić trzeba przechylić broń<taki szczegół> . Zasięg napawde niesamowity siła strzału również :) w mojej ocenie daje 9+/10 :)napawde polecam :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
predatorszarak Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 (edited) Ma ktoś jakąś receptę na to, że zawsze po wystrzelaniu magazynka, gdy go już wyjmuję wylatują 1-3 kulki... Edited April 9, 2009 by predatorszarak Quote Link to post Share on other sites
Pituspl Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Ma ktoś jakąś receptę na to, że zawsze po wystrzelaniu magazynka, gdy go już wyjmuję wylatują 1-3 kulki... hmm predatorszarak recepty na to chyba nie ma :)mi wylatuje 1 kulka :) Quote Link to post Share on other sites
predatorszarak Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Hmm... Szkoda. Niby nie powinno przeszkadzać, ale jest bardzo wkurzające. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 (edited) Najlepszą radą aby nic nie wylatało, jest wystrzelanie maga do końca.... :wink: Ja nie rozumiem. Dwaj Koledzy powyżej mają problem z czytaniem ze zrozumieniem? Jest to opisane w tym temacie, wystarczy poczytać. Specjalnie dla Panów leniwych: Konstrukcja magazynka tego szota jest taka, że kulka zostaje - jedna, za krótki trzpień wypychający z maga, aby ją wystrzelić wystarczy replikę obrócić/przechylić. Edited April 9, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
predatorszarak Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 (edited) 1.Wie ktoś może jakie kulki (chodzi mi o ich wagę) są dodawane do pudełka z mośkiem? Bo trochę mi one latają jak chcą i się martwię, że coś z gunem nie tak. (hop-upa jeszcze nie regulowałem, bo jeszcze shotem na zewnątrz nie strzelałem, ale na ok 7m w domu i tak hop up chyba większego wpływu nie ma...) 2. Celować bardziej jak na A czy na B ? Wiem, że było o celowaniu, ale nie wystarczająco, bo tylko coś w stylu "do celowania po lufie można się przyzwyczaić" itp. EDIT: Ofc w B chodzi o celowanie trochę wyżej od celu Edited April 12, 2009 by predatorszarak Quote Link to post Share on other sites
Kirdan_ Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 1.Wie ktoś może jakie kulki (chodzi mi o ich wagę) są dodawane do pudełka z mośkiem? Bo trochę mi one latają jak chcą i się martwię, że coś z gunem nie tak. (hop-upa jeszcze nie regulowałem, bo jeszcze shotem na zewnątrz nie strzelałem, ale na ok 7m w domu i tak hop up chyba większego wpływu nie ma...) :wink: :wink: Bracie, na 7 metrów (i to w domu) to ta strzelba ma powtarzalność w granicach 3 cm (chyba, że moja jest wyjątkowa, w co wątpię), a kulki lecą dokładnie tam gdzie chce właściciel. A kulki to chyba 0,20. Nie wiem, od razu je wywaliłem, bo miałem już. 2. Celować bardziej jak na A czy na B ? Wiem, że było o celowaniu, ale nie wystarczająco, bo tylko coś w stylu "do celowania po lufie można się przyzwyczaić" itp. EDIT: Ofc w B chodzi o celowanie trochę wyżej od celu wszyscy kochamy wykresiki i obrazeczki, czyż nie? Celować raczej tak jak w A trzeba, ale do tego trzeba mieć już strzelbę obmacaną. Generalnie: na początku sobie w środek kartki/czegoś nie postrzelasz, ale jak weźmiesz na strzelanke, to po 1 magazynku wyczujesz jak to się je. A tak pozatym, to ja celuje po lewej stronie rowka. jak ma się czas to jest mniejsze przekłamanie optyczne dzięki temu. A to że zazwyczaj czasu nie ma to inna brożka :lol: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Hej, jak myślicie jakiego springa mam załadować do tego mośka? 1. Zwykłą od AEGa czy może tą dłuższą, np. do PSG czy już do snajperek? 2. Mam do wyboru M130 i M140, z założeniem, że to będzie to do strzelań raczej do tarczy i z ROFem 5kulek/minuta, a nie 5magów/minuta. Co można w tym wzmocnić? Ten tłok czy tam cylinder nie wiem. Jeszcze tego nie otwierałem, więc chcę się upewnić. A komora jest rozbieralna, czy klocek taki? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 A propos tego co napisał grzechotnik: Czy tłok jest z tą metalową prowadnica połączony na stałe? Bo chciałbym wykonać tłok z aluminium a nie będę shotguna specjalnie rozbierał, żeby to sprawdzić ;). Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Z jaką metalową prowadnicą? Sprężyny? Zanim zaczniesz cokolwiek rozbierać/dorabiać/tuningować, proponuję najpierw odrobinkę poczytać z czego i jak są zbudowane repliki, a później zadawać pytania ;-). Bardzo pomocne są również lekcje fizyki w szkole, później mechanika też się przydaje ;-). Wracając do meritum topica, czyli szota, dziś miałem okazję rozbierać Kumpla szota "bo się zaciął" ;-). W środku faktycznie tłok i cylinder wykonane z brązowego tworzywa, czy mocniejsze? Nie wiem, zobaczymy w praniu, bo ten szota ma z pół roku dopiero. Możliwe, że chinole zmienili skład tworzywa, żeby się lepiej kupy trzymało ;-). Co do zacinki, ze środka wygarnąłem 8 kulek. Jak one się tam u niego znalazły, pojęcia bladego nie mam, możliwe, że była fabrycznie źle założona blokada komory hopa i przy przeładowaniu sprężyna z maga pchała kulki za cylindrem. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Chodzi mi o to metalowe w czółenku, na którym opiera się tłok i to często się łamie powodując awarie. Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Nie, nie jest na stałe, jest na pin, a co do dorabiania części z metalu, nie warto. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Ale, jeśli wyłączymy cenę z kwestii zrobienia takiego tłoka to czy sprężyna dała by radę taki tłok popchnąć? :icon_wink: Bo jeśli nie było by problemów to byłby milowy krok w czynieniu shotgunów nieśmiertelnymi :icon_biggrin:. pisze znowu, bo nie można edytować. Niee to nie ma sensu:P. Właśnie pan z firmy, która robi tłoki itp. powidział, że osiągi bardzo by spadły. Więc po co? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 To jak z tym springiem? To jaki tam spring długościowo siedzi. Zwykły od AEGa? Chyba wsadzę to M140 i już. Ciekawe ile uda mi się wycisnąć z niego. Oby nie tłok z lufy :F :D Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik PS: Tuksiak, ty pisałeś, że Twój kumpel wsadził tam sprnga M140 i miał zasięg prawie toto jak Twój FAL na tuningu na 370fps? I co działa? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Ostatnio jeszcze działał. Ma springa 140 w to wsadzone, ale rzadko z niego strzela. Boi się żeby mu cylinder nie poleciał :mrgreen: Ogółem może z 200 kulek z niego wystrzelał. Quote Link to post Share on other sites
kaimada Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Mam pytanie. Czy poza wyglądem i innym sposobem celowania zasięg, bebechy i wszystko inne short ma takie samo jak long? Bo miałem longa, ale brat mi go zepsuł i zastanawiam się nad kupieniem shorta ;). Quote Link to post Share on other sites
predatorszarak Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Tak, wszystko to same, a jak masz jeszcze zwłoki longa, to będziesz mógł sobie kolbę przełożyć. Quote Link to post Share on other sites
qudlaty Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 (edited) Ostatnio urwało mi się połączenie z tłoka z prowadnicą. Wszystko posklejałem elegancko i mam pewien problem. Kiedy włożę pełny magazynek i przeładuje replikę to ponad połowa kulek znika w jej wnętrzu, a po wystrzeleniu z lufy nic nie wylatuje... Co z tym zrobić ? Edited April 30, 2009 by qudlaty Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Źle założony taki bajer co trzyma komorę hopa (musisz go odwrócić). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts