kaserek Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 nooo już zaraz :P wszyscy nakręceni xD Ciekawe co tam wymyśla oby to był pozytywny reportaż :???: nooo nie wiem, czy taki pozytywny będzie:P widziałeś zajawkę? Link to post Share on other sites
Vetius Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 A latek Kolego ile masz? Nie jest już po dobranocce? Tekst pisałem ironicznie :roll: Tak wiem trochę nie do odczytania, ale sorki post pisałem w przelocie.Tak wiem mnie to nie tłumaczy. Link to post Share on other sites
Foka Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Jeszcze żaden program nie uzyskał tyle komentarzy przed emisją. Dajcie sobie na wstrzymanie, zachowajcie się jak dorośli i poczekajcie aż będzie po. Bo posty w stylu "o, na pewno źle powiedzą", albo "Fajnie będę oglądał" nic nie wnoszą do tematu. Link to post Share on other sites
Mateo Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 I kurde wychodzi, że airsoftowe repliki wg pana instruktora działają jak broń ostra... Boże Ty to widzisz i nie grzmisz!! Napady na banki były, są i będą. A pomarańczową końcówkę zawsze można zamalować. Link to post Share on other sites
Rainbow Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 No to za chwilę będziemy mieli pomarańczowe lufy i pozwolenia. Nie ma to d...ziennikarze.... Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Jakiś poseł to oglądnie i będziemy mieć czerwone zamki albo i całe repliki. Pozdr. Link to post Share on other sites
Foka Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 No i proszę, ktoś się chciał polansować a wyszło jak zwykle w TVNie. Najbardziej w stylu TVN był tekst "replika niewłaściwie użyta może posłużyć do przestępstwa. Nosz kur*, tak jak młotek czy siekiera. A reszta? Należało się tego spodziewać, dlatego wielokrotnie pisałem na forum, żeby nie pchać się przed kamery, bo dziennikarz i tak powie co będzie chciał. Chcieliście to macie. Mnie mogą rejestrować, mam licencję sportową na strzelania pneumatyczne, co reszta z robi... Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 "Repliki powinny być w kolorze jaskrawym - np. różowym" :D:D:D:D HAHAHAHAHAahahahahahahaha - Panowie z UWAGI podeszli do tematu jak zwykle od d. strony... Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 (edited) Nawet i obiektywnie było, chociaż to, że "replika może służyć do przestępstwa" trochę denerwowało, bo wszystko może do niego służyć. Z moich uwag: - pracownik CapriASG nie powinien nazywać repliki "bronią", gdyż to się kojarzy w miarę jednoznacznie, - różowe rękojeści :D - bez przesady, repliki mają być też zakamuflowane w lesie i w budynkach, a to raczej im nie sprzyja ;). Co do końcówek luf się zgadzam, mogłyby być pomarańczowe ;). Myślę, że ten reportaż nie był zły, dobry jednak też nie ;). Ale ten numer z glockiem w samochodzie mogli sobie darować.. Nikt rozsądny tak nie robi, a co to niby wnosi do tematu. Edited April 23, 2008 by Bajeczny1990 Link to post Share on other sites
METEOR Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Materiał niestety nie za wesoły :???: i zbyt AS nie promujący :cry: Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Jak na tvn - BARDZO DOBRY materiał. (Tylko ten numer z pistoletem w samochodzie pominę). Poruszone ważne kwestie i różne punkty widzenia. Link to post Share on other sites
Vetius Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Miło było widzieć pana redaktora wmasg, ale ten który prezentował broń i mówił o np jaskrawej rękojeści do glocka w różowym kolorku no to spadłem z fotela. Link to post Share on other sites
AnR Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Pan Instruktur powinien swoje teorie schować sobie w buty. Jak ktoś będzię chciał to sobie kupi szpreja i gnata pomaluję. A ja będę latać z jaskrawo zielonym gnatem. Program tak jak myślałem. W stylu Uwaga!. Link to post Share on other sites
dth Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Zawsze tak jest w uwadze najpierw cacy a na końcu włączają tryb sensacji :poddanie: Link to post Share on other sites
Flame Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 OMG. Z tymi dziećmi to przesada była.... Link to post Share on other sites
MastaFoka Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 (edited) Pomysł malowania replik ( i jeszcze podanie jako wzoru USA) to bzdura, jak ktoś będzie chciał użyć repliki do popełnienia przestępstwa to ja pomaluje i tyle. Jak zwykle będzie to upierdliwe tylko dla tych, którzy używają replik zgodnie z ich przeznaczeniem i w cywilizowany sposób. Edited April 23, 2008 by MastaFoka Link to post Share on other sites
kargo12 Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Już obejrzałem, koleś na strzelnicy ma nie równo jaskrawe kolory replik :wink: . Wtedy airsoft zginie i nie będzie frajdy z replik. Link to post Share on other sites
Kamil Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 A reszta? Należało się tego spodziewać, dlatego wielokrotnie pisałem na forum, żeby nie pchać się przed kamery, bo dziennikarz i tak powie co będzie chciał. I co, uważasz że lepiej by było jakby o zdanie zapytali panią Jadzię ze spożywczaka i małego Jasia który się strzela z kolegami na podwórku? Nie rozbrajaj mnie... Chłopaki z warriora pokazali się bardzo pozytywnie i za to im chwała. Link to post Share on other sites
Karol88 Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 wydaje mi się, że głownie chodziło im o to żeby społeczeństwo poinformować, że takie coś ma miejsce Link to post Share on other sites
__Havoc__ Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Jak zwykle - ASG w TV to nie lans, tylko raczej obawa, że się za bardzo rozniesie... Raczej w pozytywnym tonie ten program nie był. I o ile pomysłczerwonych końcówek wydaje mi się "brzydki" (bo to nie tak jak mówicie "o, zamaluje sobie", a potem jak Cię złapią to już wystosują odpowiednie kary, albo policjant przekonany, że zabawki majączerwone lufy poprostu strzeli w nerwach...), to rejestracja na pewno pomniejszyłaby grono szeroko pojętych "dzieciaków" i "matołów" (oczywiśnie nie obrażam tutaj młodych, tylko mam na myśli tych różnych niedorozwojów...). Link to post Share on other sites
MastaFoka Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 (edited) do wywalenia, opóźnienia mam zbyt duże i dublikat sie pojawił (wszyscy piszA naraz ;) ) Edited April 23, 2008 by MastaFoka Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Chciałbym żeby wypowiedzieli się panowie z Capri, oraz osoby występujące w reportażu. Ciekaw jestem czy autoryzowali ten materiał, czy pan podpisany jako "redaktor wmasg.pl", wiedział jak będzie wyglądał w swojej ostatecznej i wyemitowanej formie. Ciekaw też jestem czy redakcja wmasg.pl podpisuje się pod tym materiałem. Dla mnie jest to porażka, kompromitacja TVN, jakiegoś wielkiego speca (broń treningowa powinna mieć zamek w kolorze zielonym, broń ostra w kolorze czarnym, inox i piaskowym - bo np. oliwki już w hamerykańskich filmach nie widział tuman), oraz być może zapowiedź zawieruchy która źle się skończy dla nas... Link to post Share on other sites
madreus Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Różowe jak różowe... ale dwukrotnie wyraźnie powiedzieli, że w ASG bawią się TYLKO mężczyźni. To jest dyskryminacja... na to może też znaleźć paragraf? Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Właściwie jedynym plusem jest to, że nie przedstawili nas jako bandy narwanych wariatów biegających w dresach po lesie z wiatrówkami i gwałcących niewinnych grzybiarzy. Tym nie mniej jeszcze kilka programów tego typu w odpowiednim natężeniu, dookoła sprawy podniesie się smrodek sensacji i skończymy z giwerami w ulubionym kolorze Sylwusi. Link to post Share on other sites
Kac Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Wartość merytoryczną materiału pominę, ale jak dla mnie pomysł rejestracji nie jest do końca głupi - przestanę się potykać na zlotach o 14latków. Link to post Share on other sites
Recommended Posts