Karol3101 Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 Według mojej wagi (która chyba do niczego się nie nadaje :icon_neutral2: ) 50 kulek waży 10g, co jest oczywiście niemożliwe. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 Podskocz do jakiegoś sklepu - wagi powinny mieć legalizacje. Spytaj sklepowej czy nie mogłaby Ci zważyć. Ps. a może to kulki 0,2g? Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Zdobyłem inną wagę, według której 50 kulek waży 17-18g. Wychodzi na to, że wszystko z nimi w porządku :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Właśnie chciałem przestrzelić swoje świeżo zrobione SWD. Otworzyłem paczkę Gunfire Platinum 0,43 kupioną jakiś rok temu, zdziwiłem się matową powierzchnią kulek ale cóż, załadowałem. Ciężko chodziły w szybkoładowarce ale stwierdziłem że jak niepolerowane to może tak być. Pierwszy strzał - zacinka w lufie. Kulka wyjęta, ale coś mnie podkusiło. I tu kwiatek - kulki w ogóle nie mieszczą się w lufie, ani w precce 6.03 ani w STOCKOWYCH lufach. Otworzyłem drugą paczkę (kupioną w innym okresie czasu) i dokładnie to samo - niepolerowane i nie mieszczą się w lufie. Dodam że kulki leżały nieotwarte, oryginalnie próżniowo (chyba) zapakowane jakiś rok. Po tym ciekawym doświadczeniu stwierdziłem że obie paczki lecą w kibel i po drugim w życiu doświadczeniu z kulkami Gunfire (negatywne tak jak i pierwsze) nigdy więcej nie wydam ani grosza na to gówno i nikomu również nie polecę. UWAGA!! Info dla snajperów - na Specshopie pojawiły się właśnie Maruzen Grand Master 0,29!! Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 0,29 g to chyba info dla właścicieli tuningowanych replik szturmowych. ;) Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 A mi .36 Gunfire Platinum nawet w magu się zacinają, a i latają jak chcą. Czy ktoś wypróbował i z sercem poleci jakieś 0,36g najlepiej jasne? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 0,29 g to chyba info dla właścicieli tuningowanych replik szturmowych. :icon_wink: Niekoniecznie, sporo osób używa snajperek z mocą +-500fps. Choćby tacy, którzy na początek zainwestowali w porządną lufę, gumkę i komorę, a nie w czterocyfrowy wynik na chrono. Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 No ale jaka cena... skubani wiedzą,że się znajdą tacy co kupią... Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 No wiadomo, można też mieć stockową snajperkę 350 fps i używać 0,2 g czy 0,23 g, ale dla mnie replika, która nie przewyższa zasięgiem replik szturmowych, to "snajperska" jest raczej tylko z wyglądu. Z resztą porządne kulki o wadze do 0,3 g są spokojnie dostępne od kilku producentów. Gorzej z wyborem cięższych niż 0,3 g. Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 A mi .36 Gunfire Platinum nawet w magu się zacinają, a i latają jak chcą. Czy ktoś wypróbował i z sercem poleci jakieś 0,36g najlepiej jasne? Z czystym sercem polecam białe Mad Bull'e 0,36. Latają bardzo ładnie choć trafiłem kilka z lekkimi wgłębieniami. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 No wiadomo, można też mieć stockową snajperkę 350 fps i używać 0,2 g czy 0,23 g, ale dla mnie replika, która nie przewyższa zasięgiem replik szturmowych, to "snajperska" jest raczej tylko z wyglądu. Wkładasz dobrą lufę i gumkę, używasz dobrej jakości kulek i już masz te +-15m większego zasięgu przy tych samych fpsach. Jednak nie zmienia to faktu, że dobrze by było mieć też liczby po swojej stronie. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Z czystym sercem polecam białe Mad Bull'e 0,36. Latają bardzo ładnie choć trafiłem kilka z lekkimi wgłębieniami. Potwierdzam, latają bardzo dobrze. Gdyby nie chwilowy brak kasy to zrobił bym zapasy na jakieś 2-3 lata :D Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Dzięki Panowie! :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Nadejszła chwila, że połowa rakiet 0,45g (z dobrej serii) jakie posiadam, przestała wchodzić do pdi. Dalej będzie już tylko gorzej... Za to valkeny 0,40g póki co spisują się świetnie i są swoistym światełkiem w tunelu. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 A te kulki ktoś w końcu testował ? http://airsoft-planet.com/product/kulki-asg-nuprol-043g-ultra-heavy-diamond-grade-3000-szt-9107-g-23152.html Widziałem fajny filmik jak gościu ich używa a ma kamerke zamontowaną na broni, tor lotu wydaje się przyzwoity, a ma tylko 490 fps na 0.2: Ja sam po 2 latach snajpienia mam zamiar zrobić sobie przerwe od sniperstwa, ale temat moge wspierać cały czas. U mnie, tj wczoraj jak używałem rocketsów 0.45 nadal na promyku bez zacinek, mierzyłem też kulki przed strzelanką, nadal mają ok 5.98 bez zmian. Przechowuję je razem z torebką ryżu w paczce i całe powietrze wypuszczone z paczki i szczelnie zamknięte. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Nadejszła chwila, że połowa rakiet 0,45g (z dobrej serii) jakie posiadam, przestała wchodzić do pdi. Dalej będzie już tylko gorzej... Za to valkeny 0,40g póki co spisują się świetnie i są swoistym światełkiem w tunelu. Dokładnie to samo u mnie. Najpierw zacinki w PDI, teraz w prometheusie. Niemniej... nauczyłem się zachowywać paragony i odsyłam wszystkie. Od teraz jak kupuję białe kulasy to trzymam dowód zakupu - ten dot. platinum był z maja. Oofo - mi popuchły mimo ryżu. Ech, przez te kule zrobiłem sobie przerwę od snajperki i latam z AKSU. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Ryż i pochłaniacze wilgoci G* dadzą niestety w tym przypadku, prędzej zalewa olejowa i zmywanie tego detergentem przed strzelanką... Jak sklep odmawia przyjęcia wadliwego towaru z braku paragonu czy cuś to pozostaje "producent", łachy nie robi no chyba że mają zamiar pomówić o kradzież lub podrabianie towaru ale sprawa w środowisku jest tak głośna i śmierdząca jak głupia zośka ze wsi... Quote Link to post Share on other sites
aror15 Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 (edited) Ryż i pochłaniacze wilgoci G* dadzą niestety w tym przypadku, prędzej zalewa olejowa i zmywanie tego detergentem przed strzelanką... Jak sklep odmawia przyjęcia wadliwego towaru z braku paragonu czy cuś to pozostaje "producent", łachy nie robi no chyba że mają zamiar pomówić o kradzież lub podrabianie towaru ale sprawa w środowisku jest tak głośna i śmierdząca jak głupia zośka ze wsi... Nie napuchną od tej zalewy Twojej ? :icon_smile: Po prostu trzeba z nich szybko strzelać - jedyna rada :icon_smile: Edited October 6, 2015 by aror15 Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Skoro puchną w zamkniętych opakowaniach, to imo proces zaczyna się już po uformowaniu ich w fabryce. Więc istotna jest tu data produkcji, co nie musi się przekładać na datę zakupu i dlatego dla mnie takie kulki byłyby skreślone. Nigdy nie wiadomo czy nie trafi się leżak magazynowy który nada się co najwyżej do granatu. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 @Oofo - czytaj opis tych kulek uważnie: mimo że na foto - jakieś biało-mleczne, w opisie wyraźnie napisano: niebieskie. Kolejny "chytrze wyruchany" sprzedawca. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 @Oofo - czytaj opis tych kulek uważnie: mimo że na foto - jakieś biało-mleczne, w opisie wyraźnie napisano: niebieskie. Kolejny "chytrze wyruchany" sprzedawca. Arju siur? Niebieskie nuprole widziałem, ale 0,2 g Natomiast 0,43g wydają się jednak być białe, ecru (brudne białe) - lub bardzo do białego zbliżone. http://www.patrolbase.co.uk/airsoft/we-europe-nuprol-0-43g-diamond-grade-6mm-bb-3000-light-yellow.htm#.VhYGiitGSfw Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Czyli jednak, dobrze, że na teraz odpuszczam sobie latanie z wiosłem.. chyba sporadycznie sobie wezmę i z kawowych guarderów będę pruć :( Quote Link to post Share on other sites
szymon230397 Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 (edited) Mam do was pytanko, gdzie najlepiej trzymać kulki aby nie spulchniały ? Chodzi mi o konkretne miejsca, np. na szafie, na kaloryferze ? Edited October 8, 2015 by szymon230397 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Mam do was pytanko, gdzie najlepiej trzymać kulki aby nie spulchniały ? Chodzi mi o konkretne miejsca, np. na szafie, na kaloryferze ? W kredensie, koniecznie w szafce z prawej strony, w słoiku po ogórkach z napisem DŻEMOR. Nie ma znaczenia gdzie trzymać rakiety 0,4 - 0,45 g, bo i tak puchną nawet w zgrzanych opakowaniach. Ty się przymierzałeś bodajże do madbulli 0,36g, więc spokojna twoja rozczochrana - trzymaj je w oryginalnym słoiczku. Quote Link to post Share on other sites
icey33 Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Nie wiem jak jest teraz z jakością Madbulli ale mam w warsztacie paczkę 0.3 i słoik 0.43. Minęło już kolo 5 lat od zakupu (była przerwa na strzelanie) i żadna nie spuchła. Dalej lecą jak po sznurku. Jeżeli dalej trzymają poziom to spokojnie można je trzymać w słoiku czy strunóweczce i dadzą radę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts