Bantu Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Przepraszam, za multipost ale nie mogę edytować... dobra, ta sprawa załatwiona. Tak jakby. Podładowałem ją trochę, odłączyłem bo chciałem zobaczyć czy działa. No i działała, postrzelałem trochę (żeby zobaczyć itp.) a tu pyk, rozładowała się bateria. No spoko, krótko ładowałem krótko będzie trzymać. Podpinam baterie dalej, i wyciągam za godzine podłączał a tu dalej takie pyk.. pyk... i tak dalej. Wyciągłem magazynek, patrze w środek a tam lekki dymek leci... ledwo go zauważyłem szczerze. o co chodzi? Zgłaszać na gwarancję? Quote Link to post Share on other sites
henno Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Jak masz gwarancja to wysyłaj.Styki lub okablowanie topi się. Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 A da się to samemu wymienić? Bez utraty gwarancji? Quote Link to post Share on other sites
henno Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Jak zrobisz to sam stracisz gwarancja Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 No ale gwarancja jestnaGearBox, a zwarcie może być poza gearboxem Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 W V3 całe okablowanie możesz wymienić bez ingerencji w GB. Jeśli styki i kostka stykowa są ok to wymieniaj kable i wywal bezpiecznik bo jest nie potrzebny. Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 A mam jeszcze jedno pytanie. Dzwoniłem do sklepu i powiedzieli mi możliwości: zatkanie się czegoś tam, wywalony bezpiecznik lub zwarcie. Powiedzieli żebym kupił nowy bezpiecznik i zobaczył. kupiłem zestaw bezpieczników, ale nie wiem ile amperów tam wsadzić: 2A, 10A, 15A czy 20A. Na customowym bezpieczniku pisze: F20AL250V Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) 20A Edited July 17, 2013 by verb007 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Naładuj baterię porządnie, a nie wyciągasz po godzinie. Te stockowe ładowarki ładują prądem ok 0, 3 A, a pakiet ma ok 1200mah.Ładuj ją conajmniej 4 godziny, i potem kombinuj. To "pyk, pyk" to stukot silnika, który nie ma siły by naciągnąć tłok.Strzelając na słabej baterii, tłok ci się pewnie zablokował w tylnym położeniu.Żeby go zwolnić batka musi być pełna. Swoją drogą te ładowarki potrafią się zepsuć.sprawdź multimetrem, czy jest prąd na wyjściu, a najlepiej daj aku komuś z mikroprocesorówką, co by go porządnie naładował. Edited July 17, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Nie działa. Baterie inne też. Idzie na gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 (edited) Mógłby ktoś mi powiedzieć jak wygląda sprawa z kompatybilnością frontów ARESa do giety JG? Podobno pasują, ale chciałbym uniknąć sytuacji, że sprowadzę front i nijak nie będzie pasować. Jestem również ciekaw czy ktokolwiek produkuje magazynki do giet bez klipsów (Magpul mnie nie interesuje). Edited July 20, 2013 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
piotrek18tw Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 witam, wie ktoś może, czy takie magi: http://www.militaria.pl/classic_army/magazynek_aeg_dlv36_(15263)_p9034.xml będą pasować do g36c jg? Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 witam, wie ktoś może, czy takie magi: http://www.militaria...5263)_p9034.xml będą pasować do g36c jg? Nie. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Czy ktoś może wie co się dzieje z baterią, gdy podłączymy ją do ładowarki, a odepniemy ładowarkę od sieci? Dioda się zapala i co dalej? Da rady rozładować baterię w ten sposób czy raczej ją to uszkodzi? Quote Link to post Share on other sites
brat_Klont Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 To trochę dziwna metoda postępowania. Ładowarka służy, jak sama nazwa wskazuje, do ładowania, nie rozładowywania pakietów. Albo nic się nie stanie albo uszkodzisz baterię, bo w rzeczywistości po prostu będziesz ją przez chwilę ładował, a potem odłączysz od sieci. Osobiście odradzam takie postępowanie z pakietem. Kilka postów wcześniej padło pytanie o metalową komorę od SRC, ja mam inne, mianowicie o aluminiową komorę od SHS, którą znalazłem na Azteko: http://azteko.pl/shs...082-p-6940.html Wygląda solidnie (części do GB od SHSa cenię sobie wysoko), a komora wygląda na kompatybilną z tym, co znajduje się w replikach JG... Miał może ktoś styczność? Zaryzykowałbym kupno żeby mieć raz spokój z komorą, ale w ciemno wydawać ponad sto złotych... Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Szybkie pytanie do posiadających taki oto front. Jeśli mieści się wam w środku, to jakiego akumulatora używacie? Oprócz stockowej, mam jeszcze takiego lipola, wejdzie bez większych przepychanek? Czy już zainteresować się jakimś pojemnikiem na baterię? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Nie mieści się. Z ciekawości sprawdzilem teraz i największe co udało mi się tam wcisnąć to magazynek od 1911 - 1,3 cm grubości, 3,4 cm szerokości. Nic dużo szerszego ani grubszego tam raczej nie wejdzie. Jeżeli nie znajdziesz nic, co by pasowało to masz 3 wyjścia: a) pojemnik na ris b) kolba z miejscem na baterię c) ładownica na kolbę i wyprowadzenie do niej kabli Ja stosuję ostatnią opcję i jestem zadowolony. Kable da się poprowadzić we wnętrzu kolby, tak żeby przechodziły bezpośrednio do ładownicy i z zewnątrz ich nie widać. Quote Link to post Share on other sites
głowa Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Będzie do giety pasować ta komora? http://azteko.pl/komora-hopup-gumka-hu-do-replik-typu-g36-p-7084.html Jeśli tak to jaka będzie szczelność? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Nie wydaje mi się żeby była lepsza od standardowej JG. Quote Link to post Share on other sites
piotrek18tw Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 ja polecam komorę shs, ma nieco sztywniejszą regulację hopa i ogólnie jakoś tak lepiej leży ;) Quote Link to post Share on other sites
Krzykacz Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 Witam! Kupiłem niedawno G36 od JG i mam pytanie. W tej replice akumulator znajduje się we front gripie czy w kolbie? http://gunfire.pl/product-pol-1152201098-Replika-karabinu-szturmowego-JG0538-piaskowa.html Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 Na 99% baterię ładuje się do frot gripa. Kolba pełna mimo że ma miejsce na baterię wymaga lekkiej przeróbki, aby może było puścić kable na tył. Quote Link to post Share on other sites
rezek10 Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Mam 2 ważne pytania: Czy ten adapter pasuje i dobrze podaje kulki? : http://azteko.pl/adapter-do-magazynkow-typu-g36-na-typ-m4-p-6802.html Bo ogółem jest JG,więc powinno wszystko pasować. I czy ten magazynek będzie pasować do adaptera?: http://azteko.pl/ak-pj-magazynek-do-m4-m16-hicap-dlugi-stalowy-p-5015.html Proszę o szybkie odpowiedzi! Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Pasuje i podaje, w moim jedynie nie zawsze współdziała na full-auto jeśli w magazynkach jest za dużo kulek (lub za mocno podkręce hi capa). A magazynek powinien pasować. Quote Link to post Share on other sites
rezek10 Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Czyli opłaca się zamawiać taki zestawik,.czy lepiej uderzyć w mundur i lecieć na stockowym magazynku? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts