Errhile Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 Ciekawostka przyrodnicza - ładowałem Klocka kulkami .20 (G&G). Leciało toto jakieś 20m. Z głupia frant załadowałem .28 G&G. Też leci 20m, tylko mniej rozrzuca. ...trzeba wyraźnie gumę wymienić, zamówiłem sobie REAPSa - zobaczymy, co to da. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 (edited) Musiałbym zmierzyć, ale na oko po założeniu gumy REAPS zasięg podskoczył o 10m najmarniej. może o 15, szczególnie, jak się "rozbuja" (miałem czas tylko jeden magazynek wyprztykać, stąd dane są mocno orientacyjne). Podejrzewam, że warto by było wziąć się za gumę / komorę hopa ze smarem silikonowym i taśmą teflonową - jak się uszczelni, to może i się jeszcze poprawi. Znaczy, szału nie ma, ale zauważalna poprawa jest. Edited July 2, 2012 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 No i mój klocek się wczoraj na strzelance skiepścił :icon_neutral: A mianowicie przestał strzelać . W domu go rozkładam i nagle wypada ten "cycek" który to ma uderzać o zawór. Wie ktoś jak się ten "cycek" fachowo zwie i czy da sie to jakos naprawić? Z góry dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Osławiony zbijak zaworu, valve knocker. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Zdycha nagminnie acz częściej w KJW niż ARMY. 20 dolców i jest twój, nawet taniej mozna. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Dzięki wielkie. Na razie znalazłem takie cuś: http://shop.ehobbyas...t-g17-23-1.html . Pewnie zamówię dopiero po świętach, chyba że coś mnie natchnie :icon_razz: Jeśli coś mnie ruszy by nabyć drugiego gaziaka, to na pewno już nie będzie chińczyk. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Zbijak Guardera jest 2 razy tańszy, $10. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 No tak, jest dwa razy tańszy, ale też np. nie do końca pasuje. Mi np. w KJW nie chciał pasować i trzeba było dopasowywać elementy. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Zbijak jest (doczekałem się dostawy specshopu, akurat jak miałem już z zagranicy ściągać po świętach :D) no i kolejna problema - http://www.youtube.com/watch?v=fpMF-zkjRa4& -> 3:05 -> pięknie po naciśnięciu spustu wychodzi mechanizm ten cały od zbijaka. No ale to marui. W moim army oczywiście siedzi twardo i ani myśli się ruszyć. Co teraz? Szaleć i podważać, rzucać, walić młotkiem? :( Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 A pin wyciągnąłeś? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Boże, dzięki! Pytania nie było D: Quote Link to post Share on other sites
Marmaj71 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 (edited) W moim army oczywiście siedzi twardo i ani myśli się ruszyć. Co teraz? Szaleć i podważać, rzucać, walić młotkiem? :( Nie masz go na gwarancji??? :icon_smile: EDIT: sorka, nie spojrzałem na Twoją odpowiedź :icon_smile: I co było?? Edited April 10, 2013 by Marmaj71 Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 sorry, nie mogę już edytować. Mechanizm cały złożony, wkładam do glocka iii... zadek. Spust sztywy, kurek napięty i ani jedno ani drugie nie drgnie. What now? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 (edited) Jeżeli dobrze złożyłeś, to być może musisz doszlifować zbijak. Na jakimś zagranicznym forum widziałem posta właśnie o guarderowym zbijaku. Ale najpierw rozłóż i złóż jeszcze raz, sprawdź funkcjonowanie zespołu kurka przed włożeniem go do repliki. EDIT: link: http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?p=1770466#post1770466 EDIT 2: jeżeli spust sztywny... nie zablokowałeś bezpiecznikiem w płytce z przodu przypadkiem? :D Edited April 10, 2013 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 O, podziękował za linka. Nie, nie mam włączonej blokady spustu :DD No nic, będę rozbierał na nowo i kombinował żeby dopasować Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Tylko mówię, najpierw przeskładaj jeszcze raz, bo tak na dobrą sprawę to spust powinien tak czy inaczej działać, wydaje mi się. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Przeskładałem i... chyba jednak problem jest z tym zbijakiem, bardzo ciężko wchodzi pin tam gdzie on jest. Papier ścierny w dłoń i za ojczyznę ! Dobra, złożyłem, działał poprawnie... gwint na górze mechanizmu jest łysy... po 3 skręceniu, więc super... nie mam jak skręcić ;/ Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 (edited) Masz na myśli ten gwint w korpusie od śrubki G26-43? http://oi33.tinypic.com/1zoz4va.jpg Jak tak, to to pada też w korpusie Guardera, więc nie mam tej śrubki, zespół kurka trzyma się tylko na pinie, plus żeby nie latało to wkleiłem cienki kawałek plastiku w korpus. http://scr.hu/0a70/9u1lp Edited April 10, 2013 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Tak, dokładnie o ten gwint mi chodzi :) Jutro zrobię to co mówisz z kawałkiem plastiku. Liczę na to, że zadziała i w końcu będę mógł poszaleć z pistoletem oprócz czegoś dłuższego. Dzięki wielkie za pomoc, jesteś wielki :D Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 (edited) Zespół kurka powinien chodzić bez problemu na samym pinie, u mnie chodził. poprostu lata. Może miałby wpływ na porcjowanie gazu, nie wiem, ale strzelać powinien tak czy inaczej ;) Edited April 10, 2013 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Hmm no póki go nie zamontuje (bo lata) to jak sam działa normalnie :D Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Zamontowane (wow, udało się bez kawałka plastiku i nie lata) no i pora na radosne przestrzelenie. Żeby nie było sielankowo - rozczarowanie, albo wali w zawór i cały czas trzyma na nim (słychać syczenie). Oczywiście strzelać nie strzela. Ten mój klocek to taka niekończąca się historia :( Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Może za mało zeszlifowałeś zbijak? Tam gość na forum pisał jakie są objawy. Jesteś pewien że dobrze złożyłeś? Jak wróce do domu to nagram Ci jak powinno wszystko działać i sprawdzisz, czy masz dobrze złożone. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 (edited) Teraz coś widzę, że kurek nie odskakuje do końca, o ile się nie mylę, to powinien być po strzale w pionie, a jest mniej więcej pod kątem *45 stopni Edyta: przy wkładaniu magazynka się ambitnie ten kurek przemieszcza na pion, czasami z pionu na te 45 przechodzi ;/ Edited April 11, 2013 by Fishbonee Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 (edited) Nie chce przekreślać Twoich prób doprowadzenia tego padła (a tak te Glocki trzeba nazwać) do stanu użyteczności, jednakże on już odszedł i musisz się z tym pogodzić. Jeśli chcesz to posiadam cały kompletny zespół spustowy, jak coś to PW. Edited April 11, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts