Miszcz120 Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Nie każdy musi o tym wiedzieć i w to grać :P Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=12559 Quote Link to post Share on other sites
antekGT Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 no teraz udowodnili że POLAK POTRAFI Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=12879 krotkie info o bezkolbowcu. konstrukcja metalowa(?) i zmiana w wygladzie. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Było już pięknie, tak idealnie, a jak zwykle za dużo ktoś myślał i spaprał tak zapowiadające się MSBS w bullpup'ie... Teraz już GB v.3 raczej się nie wciśnie. Osłona spustu w wersji amerykańskiej - dla grubych oficerów o grubych palach :P Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Dlaczego spaprał? Konkrety proszę (nie znam się na broni palnej, z chęcią się dowiem co takiego "spaprano") :P Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 ..i do tego trochę blachy pogiąć. osobiscie z wizualnej zmiany najbardziej drazni mnie przód w stosuku do makiety. reszta wg mnie jak najbardziej zrozumiała Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Osłona spustu w wersji amerykańskiej - dla grubych oficerów o grubych palach :icon_razz: A ja myślałem, że duża osłona jest po to żeby dobrze strzelało się w grubych zimowych rękawicach. O ja gupi. :icon_confused3: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Tia, o ja też :F. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Faktycznie przód w makiecie był znacznie ładniejszy :( Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 (edited) Tak jak wyżej. Przód był dużo ładniejszy i tłumik płomienia. Rączka, osłona spustu, selektor ognia, magazynek (magpul'owy) i body też było miłe dla oka. Teraz to tak ją "ździwaczyli". Było już dobrze, to jednak nie... Wydaje mi się, że to budżetowe uproszczenia, no ale. Jak tak to polska myśl techniczna zostanie pogrzebana na dobre. Dla mnie ta "poprzednia oficialna" wersja była idealna (jeśli chodzi o wygląd). Edited March 8, 2014 by Miszcz120 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Bez urazy, ale możecie przestać pieprzyć o dupie Maryni? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Wcale nie o dupie, wzornictwo przemysłowe i zachowanie zgodności estetycznej między wersjami było od początku bardzo ważne w tym projekcie. Teraz bezkolbowiec ma wizualnie mało wspólnego z długim, chyba że teraz długiego udziwnią. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 (edited) @wiciok - przecie wszystko jest na temat, więc czego się tutaj czepiać ?? Z bronią jest jak z kobietą, musi być piękne, praktyczne i niezawodne. Czekam na jakieś informacje odnośnie tych "finalnych" zmian, których powodu nie podali. Mam nadzieję, że długą wersję zostawią chociaż taka jaka jest, ale znając polską zbrojeniówkę, to spierniczą też drugie cudeńko... ;/ Edited March 11, 2014 by Miszcz120 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 http://www.equipped.pl/msbs-556-bull-pup-live-fire-demo-fb-radom/ Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 (edited) http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=13031 mam nadzieję, że w końcu przebrną z tą biurokracją, bo coś czuję, że jeszcze długo nasze wojska będą się bujać na starych konstukcjacch, kiedy msbsy będą już oficjalnie sprzedawane w świat. ot: w wersji klasycznej, przy wprowadzaniu wymienionych poprawek, mogli byc bardziej konsekwentni w kwestii "kańcastości" komory spustowej w stosunku do wersji bezkolbowej. Edited March 22, 2014 by dik89 Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 Zdjęcia MSBS-5,56 wykonane na BaltMilitaryExpo 2014. Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 www.altair.com.pl/news/view?news_id=13826 Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Cóż, kolega z BRep fajne rzeczy napisał. Karabinek nie nadaje się do chwytów i już obie sztuki jakie dostali połamali :D Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 To ciekawe, bo JEDYNE dwa egzemplarze MSBS-R były wczoraj w Radomiu. Nie wyglądały na połamane... Swoją drogą - wątpię, by dostali do testowania broń z łożem wykonanym metodą szybkiego prototypowania. Ale pewnie się nie znam. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Też mi się Królik tak zdawało, że plecie głupoty, ale nie chciałem z nim wchodzić w jałową dyskusję, bo już nie mam takiej cierpliwości co kiedyś. Jestem ciekaw sam jak będzie wyglądać wytrzymałość kolby i jej obsady w przypadku "stukania", bo jednak głupio by było, gdy wersja przeznaczona dla BRep na pierwszym ich treningu poszła w drzazgi. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Trepowskie podejście "ble bo nowe i będę się musiał od nowa uczyć" czyli bajki wyssane z palca by oczernić produkt, z którym nie miało się styczności. Wracając do tematu - mnie się wersja dla Brep podoba, tylko bagnety mogliby zrobić inne - dłuższe dla tego modelu. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 Ten lower receiver bardzo mi się nie podoba. Trochę całość przypomina paskudnego, włoskiego ARX 160 "Baretta". Jestem za prototypem poprzedniejszym, który ukazał się w CoD Ghosts. Co do bagnetów, to one mają być uniwersalnym narzędziem/bronią. Generalnie to to nie jest bagnet, a nóż taktyczny prędzej, no ale ten kozik mogliby zrobić dłuższy i by już jako to wyglądało. Kwestia granatników jaka jest, taka jest i stoi. Nadal klocek z "plastiku". Tak to reszta OK. Mogli by dać celowniki typu MBUS'y i optykę opcjonalną (dla garnizonów o wyżej randze) coś w stylu Mikro T1 i jaki chwyt typu AFG-1 czy coś i miło by się patrzyło na karabinek :) Jeszcze pozostała kwestia karabinu wsparcia na systemie MSBS bądź też nie oraz broń boczna, która jeszcze nie ma zarezerwowanego wyglądu i kształtu. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 A słyszał o Rubinie? Nie? To doczytaj. Jak na razie to nie podałeś nic sensownego oprócz tego, że Ci się nie podoba... Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 broń boczna, która jeszcze nie ma zarezerwowanego wyglądu i kształtu. 1.07 zaprezentowali nowy pistolet. No i ogólnie wywody dosyć śmieszne... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts