Wukasz Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Z tym mechaceniem, to wszystko przez modę na golenie bobra. Kiedyś facetom meszek nie przeszkadzał. Tak, wiem, dla wielu to nie będzie miało sensu. Ale cóż, święta. ;) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 To ja się jeszcze dopytam, czy wasze polary będą w kolorze zielonym z zielonymi wzmocnieniami? Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Nie wiem, nie myślałam o tym. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Znalazłam trochę starych zdjęć z Iraku z 2004 r.: https://picasaweb.google.com/103705239169473238222/MISJA Na zdjęciach główny konstruktor w MIWO Lubliniec. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 Od dzisiaj nowa lista rzeczy do wyprzedaży. Pytać o nią na biuro@miwomilitary.pl. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 a dla czego mój raptor nie ma takiego bajeranckiego nadruku na plecach :icon_cry: ? Quote Link to post Share on other sites
Minion Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Witam. Ktoś już kupił rogatywkę z Miwo? Macie może jakieś zdjęcia, niepromocyjne, a bardziej jak ona leży na głowie? Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Film: Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Napisałbym, że walka tego chłopczyka z hełmem jest słodka, ale nie chcę, żeby uznano mnie za pedofila. :hahaha: :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 (edited) Nie zechciałby ktoś podzielić się zdjęciami szpeju z cordury olive drab i poliestru khaki? Czy firma zamierza wprowadzić do produkcji inne kolory oliwki w tym roku? Edited July 1, 2012 by Cincin Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 A przecież jest na forum topic ze zdjęciami porównywanych odcieni zielonego i oliwkowego. Osobiście go zakładałem kiedyś... Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Nie zechciałby ktoś podzielić się zdjęciami szpeju z cordury olive drab i poliestru khaki? Czy firma zamierza wprowadzić do produkcji inne kolory oliwki w tym roku? :icon_biggrin: Słyszałam, że mężczyźni rozróżniają trzy kolory: fajny, niefajny i pedalski... :icon_biggrin: Opisowo: cordura oliv drab to taki zszarzały średnio brudno-zielony a poliester khaki to taki zwykły ciemno zielony, oczywiście mam na myśli zieleń wojskową. Porównanie jest tez u nas w galerii na www.miwomilitary.pl Co do zapytania o wprowadzenie innych odcieni oliwki w tym roku to nie wiem co odpowiedzieć. Bardzo byśmy chcieli, ale nie wiem czy damy radę, bo: - jak na "martwy sezon w branży" to ledwie sobie dajemy radę z szybką realizacją zamówień (baaardzo jest ich dużo... z Polski a szczególnie z innych krajów) a mamy jeszcze do zrealizowania do września kilka kontraktów z przetargów publicznych i kilka sporych zamówień pozaprzetargowych; - kiedyś się musimy wreszcie przeprowadzić a w trakcie realizacji w/w zamówień się nie da, bo nawet przy doskonałej organizacji przeprowadzki trzeba na kilka dni zrobić przerwę w produkcji; - zostaliśmy zaproszeni do kilku projektów badawczych, gdzie nasza rola będzie polegać na "wymyśleniu" całkiem nowych produktów; - jeszcze dla Państwa nie jest to widoczne, ale wkrótce "przeskoczymy" z naszym sklepem internetowym na nowy silnik i nowy serwer; - realizujemy się w nowych dziedzinach: wygraliśmy mnóstwo przetargów na sprawdzenie i oczyszczenie saperskie terenów należących do Lasów Państwowych w całej Polsce no i ponownie zaczęliśmy wyburzać metodami wybuchowymi; pomagamy w opracowaniu nowych systemów nadbudów samochodowych o przeznaczeniu specjalnym; wymyśliliśmy kilka nowych rzeczy i pracujemy nad dokumentacją dla UP RP; Jak damy radę to będą inne odcienie zieleni, ale nie jest to obecnie priorytetem. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Przyznajcie się że organizujecie prywatna armie do wynajęcia :D Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Hi, hi, hi...nawet trzy, a ja sama -wkurzona - wystarczę za dwie... Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Dobra, dobra, a potem Trybunał w Genewie będzie włóczył po sądach za niehumanitarne metody walki ;) BTW, to już wiem po co szyliście mundur na Gortata :P http://konflikty.wp.pl/gid,14725004,kat,1356,title,Zaskakujaca-podroz-polskiego-gwiazdora-zdjecia,galeria.html Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 BTW, to już wiem po co szyliście mundur na Gortata :P http://konflikty.wp.pl/gid,14725004,kat,1356,title,Zaskakujaca-podroz-polskiego-gwiazdora-zdjecia,galeria.html Jak to przecież mundur z Helikonu jest :D Jak mogłeś Errhile nie poznać Helikonu? :P Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Może to i zabawne, ale mundur to faktycznie Helikon, co widać po dość sporej liczbie wyróżniających się elementów. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Ano nie jestem na bieżąco :teeth: moja chata z kraja... A pamiętam, że Ciocia kiedyś wspominała, że na niego szyli... ... no chyba, że mnie skleroza bierze... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Szyli,ale w multicamie chyba :D Było nawet zdjęcie jakieś,na którym było widać jak wielkie są spodnie :) Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Ano nie jestem na bieżąco :teeth: moja chata z kraja... A pamiętam, że Ciocia kiedyś wspominała, że na niego szyli... ... no chyba, że mnie skleroza bierze... Szyliśmy. Dostał w prezencie jak był z wizytą w Pułku. Zdjęcia gdzieś krążą w internecie. Dla mnie ta fotka z Gortatem w Helikonie wygląda jak fotomontaż, ale pewnie je się nie znam... Poza tym Pan Gortad to naprawdę wysoki człowiek (mniej więcej wzrostu półtorej/dwóch Chińczyków). Miarę i proporcje ciała zdejmowaliśmy z jego zdjęć. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Zapewne jacyś ersoftowi hejterzy podmienili wasz mundur na Helikona z lekką pomocą PS'a. Skąd ta nienawiść do MIWO, no skąd? Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Dobra, dobra, a potem Trybunał w Genewie będzie włóczył po sądach za niehumanitarne metody walki ;) Aj tam ... zaraz niehumanitarne.... Kiedyś obiła mi się o uszy taka mniej więcej opowieść: dzielni muzułmanie najbardziej bali się żydowskiej kobiecej jednostki pancernej. Jak kobiety się tylko zbliżały tymi czołgami to uciekali gdzie pieprz rośnie. Sami rozumiecie: śmierć z ręki kobiety powoduje brak hurys w zaświatach. Pokręciłam coś? Strasznie mi się ta opowieść podoba, ale jeszcze nie doszłam skąd się te hurysy biorą. Zapewne jacyś ersoftowi hejterzy podmienili wasz mundur na Helikona z lekką pomocą PS'a. Skąd ta nienawiść do MIWO, no skąd? A Ty sobie nie dodawaj byle czego do moich wypowiedzi. Napisałam coś o jakimś podmienieniu? a może o nienawiści? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Zdjęcie M. Gortata z tym niskim nad wyraz afgańczykiem nie jest fotomontażem, ani tym bardziej nie jest modyfikowane. W rzeczywistości ten człowiek jest jednym z handlarzy w Afganistanie (wg. relacji osób z kilku zmian które miały możliwość go poznać, bywa czasami dość złośliwy choć jednocześnie na codzień jest bardzo sympatyczny i ma ogromny dystans do siebie - dowodem są krążące czasami zdjęcia kiedy był ubrany w strój teletubisia). To tak tylko dla osób uważających, że coś tu nie gra w proporcjach. Chyba że nie o to zdjęcie chodziło jeżeli idzie o użycie PS'a. Quote Link to post Share on other sites
Minion Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 kthulhu, to raczej o inne zdjęcie chodzi. Abdula (czy może Muhammada, nie pamiętam właśnie), znają żołnierze nie tylko z Ghazni, więc i operatorzy z Lublinca go znają, i pewnie opowiadali o człowieczku wzrostu 3-4 letniego dziecka, krzyczącego za fotki z nim "one dolar mister for picture". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts