Rogaś Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Ja :) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Robiłem coś takiego kiedyś i nawet działało ;-) . Pisz PW. Coś pomyślimy. Tylko najwczesniej będę wolny 28 maja. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Mam takie małe pytanko, a w zasadzie szukam serwisanta, który by się podjął mojego problemu. Posiadam replikę Steyr Aug A2, gdzie podstawką (korpus, front) jest produkcji JG, a układ gearbox'a to CYMA (GB z CM003). Problem może jest dosyć trywialny, chociaż problem nie leży właśnie w trywialnych rozwiązaniach. Może ktoś się spotkał z takim problemem, a na wmasg pisałem i nikt nie był w stanie pomóc. Więc tak. W replike mam taki rozrzut jak rozrzutnik (wiadomo czego). Dodatkowo zasięgowo nie wygląda to zbytnio ładnie. Wszystko wymieniałem co mogłem: gumki HU, komory HU, dysze, lufy wewnętrzn, montowałem i rozmontowywałem replikę oraz znajomy. Nic, efekty może się niwelują delikatnie, a tak to problem jest ten sam. Jednak zmieniłem na znajomego front od Steyr Aug A2 i śmiga ładnie. Nie wiem w czym dokładnie problem polega, może ktoś spotkał się z takim przypadkiem. Mam tez drugą tego typu replikę i w drugim froncie też to samo się dzieje. Mój osobisty specjalista nie był w stanie zdiagnozować i zniwelować problemu. Ktoś wie na czym problem polega, lub wie jak to zniwelować, bądź by był w stanie się tego podjąć? Przepraszam, że tutaj piszę, jednak nikt nie jest w stanie na tą chwilę mi pomóc... Pisałem na forum, gdzie należy, ale tam nikt "doświadczony" nie zagląda. Więc może tutaj ktoś. Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 (edited) Spotkałem się z czymś podobnym w aug-u JG. Ogólnie spory rozrzut FPS, lipa z zasięgiem i celnością. Pomogło dociśnięcie GB do komory HU i usztywnienie wszystkiego (głównie lufy)... Edited May 22, 2013 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 1. Odpowiednia stabilizacja GB 2. Odpowiedni docisk komory HU do GB 3. Odkręć tłumik płomienia i sprawdź wtedy... Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Prawdopodobnie docisk między całością frontu a GB z body nie jest zbytnio dobre. Jak wcześniej pisałem, znajomego front wsadzałem i wszystko było ładnie. Postaram się w najbliższym czasie jakoś się nad tym pogłowić. Jak ktoś ma z Was konkretne pomysły, to zapraszam na PW. Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 witam szukam rzetelnych i niedrogich serwisantów z okolic strzelina, kłodzka, wrocławia, oławy jest do wykonania robota: wymiana kilku elementów gearboxa w eMce S system od PJ i sr25k od A&K proszę o kontakt pw Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Aktualnie jestem w szpitalu, nie mam dostępu do neta. W związku z tym wszystkie sprawy serwisowe zostaną przesunięte w czasie. Za utrudnienia przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Na początku lipca wyjeżdżam na miesiąc więc przez ten czas nie będę zajmował się replikami, zapraszam najprawdopodobniej od sierpnia. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Cześć wszystkim. Ogłaszam niniejszym, ze wstrzymuję przyjmowanie czegokolwiek na serwis do odwołania. Czas na jakies wakacje/urlop. Mnie też się czasem należy ;-) . Pozdrawiam serdecznie. Poldeck. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Hah, więcej dla mnie :D Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 (edited) Witam, Wie ktoś może co się stało z Dexterem? Zauważyłem, że jego profil nie istnieje. :zastanawia: Edited June 23, 2013 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Usunęli go zdaje się, albo ma jakiegoś długoterminowego bana, podbij z pytaniem do madoniona. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 A jest jakikolwiek inny serwisant, który ma taką wiedzę jak Dex w sprawie gaziaków czy też karabinów snajperskich? Jeśli ktoś ma na dexa namiary, gg, tel czy też fb to proszę o info na pw. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Jeśli chodzi o gaziaki to ja zajmuję się ich serwisowaniem;) Kontakt na PW. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Pragnę przypomnieć jeden zapis z WMASG, który prawdopodobnie umknął wielu piszącym tutaj (ich posty zostały usunięte). Uczciwie przyznajemy, że na WMASG nie ma wolności słowa, nie kryjemy się z tym, ani nie wypieramy. Nie jest to miejsce, gdzie każdy może powiedzieć co chce, jak chce i kiedy chce. http://wmasg.pl/pl/infopage/show/69064 Równocześnie informuję, że załoga nie będzie przyzwalać na dalszą dyskusję dotyczącą tego tematu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 A jak ten zapis ma się prawnie do Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej? Art.32 pkt.2: Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakichkolwiek przyczyn. Art.54 pkt.1: Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Bo po mojemu z prawnego punktu widzenie jest to NIELEGALNE. A to co robi LogaN, tj. cenzurowanie wypowiedzi o jednej osobie etc. może być rozpatrywane jako prześladowanie. Jak jeszcze raz skasujecie ten post rozważę rozpoczęcie odpowiednich kroków. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 (edited) A jak ten zapis ma się prawnie do Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej? Art.32 pkt.2: Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakichkolwiek przyczyn. Art.54 pkt.1: Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Bo po mojemu z prawnego punktu widzenie jest to NIELEGALNE. A to co robi LogaN, tj. cenzurowanie wypowiedzi o jednej osobie etc. może być rozpatrywane jako prześladowanie. Jak jeszcze raz skasujecie ten post rozważę rozpoczęcie odpowiednich kroków. Konstytucja nic do tego nie ma. Tu prawa ustala Reg (nie Logan bo choć przejmuje się swoją rola aż nadto, to - bez urazy mój drogi :icon_smile: - on tu tylko sprząta). I jest faktem, że na wmasg wolności słowa nie ma i nie było. Rejestrując się - akceptujesz to. Obowiązku posiadania konta na wmasg, nie ma. Czym innym jest jednak, ze zasady ograniczania tej wolności określa regulamin i zdrowy rozsądek. Nie są to sprawy całkowicie dowolne - jak uroiło się ww. Ale - na takim poziomie ogólności o jakim mówisz - to nie jest kwestia do tego wątku. Tu, wyjątkowo zgodzę się z Loganem. Chcecie to poruszyć - są "sprawy forum". EOT. Edited June 25, 2013 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Uprzejmie proszę o spokój, bo zaraz dam upust "ograniczaniu wolności" :E Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 SPRAWA UŻYTKOWNIKA DEXTERKRAK - WYJAŚNIENIE 1) Dexter był/jest dobrym serwisantem - fakt 2) Dexter był niereformowalnym użytkownikiem WMASG - fakt Co zaszło? Dexter poleciał za całokształt i nie jest ani pierwszym ani ostatnim, który zostaje wyrzucony z forum za dorobek - bynajmniej merytoryczny. Byli zdecydowanie bardziej wybitni od niego. Jego zwolennicy/obrońcy być może nie są świadomi, że dostawał wielokrotne ostrzeżenia, dopiero potem miał blokowane konto czasowo, co próbował omijać. Z racji na chamstwo i ignoranckie zachowanie naturalnie została mu też cofnięta zgoda na reklamowanie swojej działalności serwisowej, to także zlekceważył. O trolowaniu, z którego jest dumny, nie wspominając. Kuriozalnie jako osoba lamentująca o braku wolności słowa na WMASG, obrażał załogę, a sam z tej wolności i dobrej woli korzystał najdłużej - zdecydowanie dłużej niż było to dane innym zbanowanym. Swoją postawą zapracował sobie na definitywne pożegnanie. Ciekaw jestem jak długo u kogoś w domu z takim zachowaniem by był tolerowany. Zaręczam, że wystarczy wykazać odrobinę dobrej woli i kultury osobistej, żeby nie mieć na WMASG żadnych problemów, z czym na szczęście zdecydowana większość nie ma problemu... Przypadek? Cytat przytoczony przez Logana tyczy się tylko wypaczonej w internecie wersji wolności słowa rozumianej przez papkę, poniżanie innych wynikające z bohaterskiej anonimowości, albo robienie co się podoba użytkownikowi niczym rozwydrzonemu dziecku/trolowi. Wydaje się, że przynajmniej w internecie niektóre osoby "wyżej srają niż dupę mają" i żeby zabłysnąć muszą kogoś zgnoić - tego nie tolerujemy. Jakakolwiek wiedza tej osoby by nie była. Można mieć tylko domysły na temat genezy takiego zachowania. Nie uznaję wychowania bezstresowego, a i WMASG nie jest od wychowywania. Mamy tu pewne zasady, które są jasno przedstawione, a ich celem jest utrzymanie porządku na forum. Pilnuje go Załoga zgodnie z przyjętymi zasadami. Jeśli ktoś ma problem z tymi zasadami, albo ma zastrzeżenia do pracy załogi - zawsze pozostaję do dyspozycji. Ostatni raz podana zostaje informacja o kontakcie do dexterkrak jeśli ktoś jest jego usługami zainteresowany: https://www.facebook....reiter?fref=ts Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 (edited) Dziękuję Reg, za wyczerpujące przedstawienie sprawy. Myślę, że zarysowane przez Ciebie kwestie, wraz z deklarowaną dyspozycyjnością, pozwolą na konstruktywne wyjaśnienie i uspokojenie sytuacji na forum (s. largo). Równocześnie wklejenie przez Ciebie linka do profilu Dextera na FB odbieram za jednoznaczne, z uznaniem usuwania ww. z postów innych użytkowników, za bezzasadne. Co wyczerpuje moje wcześniejsze (również usunięte...) prośby o wyjaśnienie tej kwestii. Edited June 25, 2013 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Alexi Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 Mam prośbę. Potrzebuje kontaktu do You-Dash'a. Komórka najlepiej, na PW. Tydzień temu odpisał mi ostatni raz a o mojej giwerze słuch zaginął. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 Wybacz, przywykłem do tego, że piszę jak wszystko wygląda gdy skończę replikę lub gdy są jakieś komplikacje itd. Otrzymałeś właśnie odpowiedź na PW. Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Witam Państwa. Znajomy, który jest zielony w temacie sprzętu i jego serwisowania szuka dobrego serwisanta w Koszalinie. Mówił, że problem leży w Glocku (elektryk). Możecie mi kogoś polecić? Z góry dziękuję. :) Quote Link to post Share on other sites
FajnyNick Posted July 8, 2013 Report Share Posted July 8, 2013 Witam Poszukuje kogoś kto zająłby się moją repliką, mianowicie. Posiadam korpus kh boyca a w nim gb od p&j z "pół bore upem". Chciałbym wymienić szkielet na guardera, dysze na protecha, głowicę cylindra (tak na zaś) oraz okablowanie. Wszystkie części już leżą u mnie i czekają na przełożenie. Jeśli ktoś odważyłby się podjęcia tego to proszę o PW ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts