Kuba_T1000 Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 Oo fajnie. Dzięki :) wezmę gdy już będę miał gotowe pierwsze elementy :) Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Łuuuuuchu :) Do przodu prace ruszyły :) Czekam z niecierpliwością na fotki i testy :) Quote Link to post Share on other sites
Pabloss313 Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Pracuje może ktoś teraz nad konwersją z użyciem qev? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Mam w Valkenie QEV na poppecie. Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 Witam! Od pewnego czasu przymierzam się do kupna konwersji HP. Moje pytanko - SMP Wolverine, Polarstar, Valken V12 - którą z tych konwersji polecacie i dlaczego? Jedyne co wiem, to to, że SMP włożę do praktycznie każdego gearboxa, Plarstar to uniwersalny (???) v2 i v3, a valken to tylko v2. Mi najbardziej zależy, żeby weszło to do hakaśki albo emki - czyli pasujący pod v2. Podliczając sobie resztę rzeczy, czyli kalbe, reduktor mancrafta, szybkorozłączke, butle, lufe promyka, komorę i gumke hop-siup wyszło mi około 1500zł. Replikę będę kupować nówkę, gdyż wszystko co mam wyprzedaje :teeth: Na hanke albo emke chcę wyznaczyć maks 1000zł - i tutaj największą uwagę zwracam na wykonanie. No i nie powiem, że różnica prawie 600zł miedzy Polarstarem a V12/SMP musi o czymś świadczyć. I chciałbym wiedzieć dokładnie, o czym. W temacie konwersji HP jestem nowy, nie mam w środowisku osób, które miały styczność z czymś innym niż z konwersjami od Mancrafta, dlatego piszę tutaj i liczę na pomoc. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 Reduktor MC praktycznie tylko do konwersji MC się nadają, także odłóż jeszcze na jakiś porządny hiflow ninja lpr czy cuś... Quote Link to post Share on other sites
miapow Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 (edited) Polecam poniższy link: http://www.popularai...go-airsoftworks Z różnic jakie zapamiętałem stojąc przed podobnym wyborem co Ty: W skrócie P* i Valken to bliźniacze konstrukcje. Różnice dotyczą wykonania zewnętrznego, sposobu programowania i płytki selektora ognia. Osiągi, poza trybem burst, mają takie same. Dyszę nie są wymienne między tymi modami. Oba sprawdzą się w GB V2. Jednak P* może być bardziej uniwersalny z racji możliwości stosowania różnych rodzajów płytek selektora ognia. Inferno/Hydra i SMP (bazując na rodzimym koncepcie Kuby T1000) są bardziej uniwersalne jeżeli chodzi o użycie w różnych typach GB. Oferują za to "słabsze" osiągi vs dwa wymienione wyżej. Z racji budowy wewnętrznej bardziej nadają się do pracy w trybie ognia ciągłego, z tego co pamiętam pracują tylko na jednym zaworze, dwa poprzednie mają jeden zawór sterujący pracą dyszy, drugi dawką gazu. Ja sam zdecydowałem się na Valkena i jestem bardzo zadowolony. Używam też reduktora Ninja. Jedyny minus to sam spust, który jest z tworzywa, a pozycja selektora ognia na safe nie blokuje go mechanicznie. Edited April 6, 2016 by miapow Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 W Valkenie jest spust metalowy. Blokade safe mechaniczna możesz sobie sam zamontować. Quote Link to post Share on other sites
miapow Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd. Miałem wrażenie, że jest z tworzywa. Dobrze wiedzieć, że możliwa jest blokada mechaniczna spustu. Dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 Ile kulek poszło? ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 Nie liczone :P Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Takie dzisiaj info od polarstar airsoft dostałem ;) " Hi Tomasz, Thanks for your interest! Currently we do not have a kit for either the SVD or M14 but we are currently in the process of designing kits for those rifles. They require an offset nozzle so the kits will be based on the offset version of our F1 system which is due to be released shortly. They will however require their own unique trigger boards to match the footprint of the gearbox and those take a while to design and produce. With luck though we should have kits available for those models later on this summer. " Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 Hydrę od Wolverina można pakować do M14 G&G i SVD od RS i Cymy od lutego :) Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 (edited) Hydrę od Wolverina można pakować do M14 G&G i SVD od RS i Cymy od lutego :icon_smile: Tak, ale to konwersja bardziej do szturmówek niż DMR-ek, nie wyciśniesz z niej tak dobrych osiągów jak z pełnego HP gb :P Edited June 2, 2016 by Szabal Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 F1 nie bedzie kompletnym gearboxem HPA. Cos chyba zle poczytales. F1 to nadal mod cylindryczny do szkieletu AEG. Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 (edited) W co warto się zaopatrzyć jako pierwszą konwersję AEG na HPA? Lepszym wyborem będzie SMP Wolverine (a może Inferno) czy Polarstar Fusion Engine? Z SMP trzeba się pobawić przy montażu, ale jest sporo tańszy od PolarStara. Pacjent RK-02 od Boyi. Komora ProWin, lufa prometheus 460mm. Kreowany na karabin wyborowy. Edited June 9, 2016 by ZłyDuch Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 SMP jest już nie produkowane. SMP/Inferno/Hydra/Jack/ProTech - ze względu na konstrukcje jedno zaworową marnie się nadają na karabin wyborowy. Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 (edited) Czyli Polar* Fusion. Dzięki za pomoc. Jak w ogóle wygląda montaż P* FE w bojcu, wystarczy tylko włożyć konwersję w miejsce GB, podłączyć FCU, zasilanie, butlę, czy trzeba pobawić się w piłowanie/ustawianie czegokolwiek? Tak przy okazji, czemu SMP zostało wycofane z produkcji? Odkryto jakiś defekt, czy sprzedaż szła marnie? Edited June 9, 2016 by ZłyDuch Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 P* FE będzie idealnym rozwiązaniem jeśli chcesz z BOYCA zrobić "karabin wyborowy". Widziałem kilka chińczyków z FE w środku. Nie było większych problemów ale bardzo ważną rzeczą jest osiowość oraz brak jakichkolwiek luzów które mogłyby się pogłębiać. Wszelkie obsady lufy, kołki itd co ma drastyczny wpływ na celność i jakość oddawanych strzałów. My odkryliśmy dwie wady :teeth: Dysza wykonana z zbyt miękkiego tworzywa, podatna na zarysowania powodując nieszczelność na oringu zewnętrznym dyszy. Źle dobrany oring głowicy cylindra pod dyszę, lub źle z wymiarowana kryza pod oring dyszy. Pomijam fakt odpadających potencjometrów od regulacji dawki lub ROF'a. Fakt łamania się od czasu do czasu mikrostyków trybu full auto. Cięknących gwintów pod elektrozawór. Następca SMP to Inferno i Hydra. Przeprojektowany tak aby ujednolicić konstrukcje w bardziej "cylindryczną". Nowa elektronika w wersji Spartan mieszcząca się w szkielecie GB. Ustawiany z poziomu operacji na spuście. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 18, 2016 Report Share Posted June 18, 2016 Panowie wie ktoś może gdzie można dorwać w Polsce Protech mk2 oraz reduktor redline mk2? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 18, 2016 Report Share Posted June 18, 2016 PW :) Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted September 6, 2016 Report Share Posted September 6, 2016 DEL Zauważyliście że ostatni post z konstrukcjami/pomysłami był w lutym 2012, a potem dopiero w 2015 ktoś się tym zainteresował? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 20, 2016 Report Share Posted September 20, 2016 Tak, bo to jest nowy dział. Z tego co zaobserwowałem można przypuszczać, że osoba odpowiedzialna za ten dział celem uporządkowania zrobiła porządki i podzieliła treść na inne wątki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts