forzamilan Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 W takim razie podkład biorę od Praszki - ale muszę do tego kupić pas. Od Praszki żadnych nie ma, wezmę ten od Lublińca. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 Ale Praszka ma przecież pasy: http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,491/Pas-OPERACYJNY czy http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,492/Pas-operacyjny-Z- Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 Dzięki shardac, nie widziałem ich jakoś. Napiszę do nich czy da się zdjąć klamrę i będę zamawiał :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 1, 2014 Author Report Share Posted June 1, 2014 Da się... Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Witam , chcialbym zapytać o ladownice do kolby , a dokladniej chcialbym wiedzieć czy klasyczna ladownica na kolbe pasuje go gfg27 (shotgun z kolba teleskopowa) ? Quote Link to post Share on other sites
camus18 Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Dzień dobry wszystkim. Od jakiegoś czasu kompletuję z powrotem sprzęt do airsoftu. Stanąłem przed czymś o czym nie mam zielonego pojęcia... Pas. Widziałem kiedyś na paru zdjęciach, filmikach jak gracze, prawdziwi operatorzy czy też żołnierze mają na sobie pas do którego mają doczepiony np. worek zrzutowy i np. 2 pojedyncze ładownice. Powiem szczerze że starałem się coś znaleźć na ten temat i znalazłem jedynie info, że nadaje się do tego rigger belt - ale nie każdy bo niektóre są za 'miękkie' , za mało sztywne? Jak to wygląda tak na prawdę. Powiem Wam tak mniej więcej o co mi chodzi. Mam kopię LBT 6094 nie chcę obwieszać jej pierdyliardem ładownic - póki co z tyłu MBSS i ładownica na radio, z frontu potrójny shingle na m4 i z prawej cargo(które prawdodpobnie usunę bo strasznie mnie drażni). Więc obecnie mam 4 magi tak? 3 w shingle, 1 w replice. Trochę mało więc pomyślałem o pasie, na którym z lewej strony zamontuję 2-3 pojedyncze ładownice (myślałem bardziej nad fast maga'mi, czymś z kydexu) oraz ewentualny worek zrzutowy np. z tyłu. JAKIE pasy wg. Was do tego będą się nadawać. Czytałem że pas taki jest albo NA bluzę albo do spodni - ponieważ wygodny pasek nie będzie trzymał dobrze ładownic, natomiast ten co dobrze trzyma ładownice nie będzie wygodny w noszeniu. Co więc polecacie? 6094a jest kamizelką osadzoną dosyć wysoko więc jest tam troche miejsca na pas jednak chyba wolę unikać jakichś wielkich paneli z szelkami. Zależy mi na kompaktowym i stosunkowo tanim patencie. Pozdrawiam Camus Quote Link to post Share on other sites
greenboy198 Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 @Kantek, przyjemny ten chest :) Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Widzę, że droga ta podkładka TPC do tego trzeba dokupić pas... Jakiś czas temu chciałem kupić pt-3 lub pt-2 ale gdy zobaczyłem zdjęcia zniechęciłem się (do tego dochodzi fakt, że miał być w dpmie a jak wiadomo miwo ma jakiś mongolski materiał i kolory są inne niż powinny) i znalazłem osobę która szyje na zamówienie. Koszt battle belta wyniósł mnie 140zł wraz z pasem a wygląda to mniej więcej tak: http://s284.photobucket.com/user/pl0m3n/library/battle%20belt?sort=3&page=1 Gruba pianka sprawia, że jest wygodny nawet podczas przenoszenia dużego obciążenia. Użytkuję kilka miesięcy i jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 (edited) Trochę podobne do PT-2, tyle, że znacznie tańsze. U kogo szyłeś, zrobiłby podobny do "podkładu" Miwo, tyle, że w olive :icon_question: Czy zrobiłby również szelki ST-3 Edited June 6, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Napisz do użytkownika pl0m3n. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 [Powyżej był post pytający o rodzaje pasów do mocowania oporządzenia pod PC] Pas z dwoma rzędami palsów, dutybelt albo dobrze znany pas LC-2. Kwestia budżetu i upodobań. Ogólnie to skłaniałbym się ku pierwszej albo ostatniej opcji. Montowanie czegokolwiek na pasek od spodni ma sens jedynie przy jakichś policyjnych albo ochroniarskich akcjach. W zielonej taki patent się nie sprawdza. A zresztą to powinno iść do konfiguracji oporządzenia. Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Wacol. Wsjo zależy od preferencji. Do LBT 6094 noszę własnie rescue belta na którym mam upakowany zrzut, smycz do boczniaka, ładownicę ALICE ( na jakieś drobiazgi ) i czasem multitoola. Takiej konfiguracji używam zarówno na kilkugodzinne ebanki jak też na kilkudniowe simy "chodzone". Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
camus18 Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Zalezy mi raczej na zrzucie (w akcji zrzuce maga a jesli mialbym chwile laduje pusty spowrotem w ladownice). Ladownica na pas na jeden gora dwa magi ( jeszcze nie wiem czy to fast czy cos z kydexu) do szybkiego przeladowania. Tylko co Waszym zdaniem byloby najlepsze w cenie np. Ok 100 zl. Szukac po ebay'u? Myslalem nad rigger beltem flyye ale moze cos w podobnej lub troche wyzszej cenie jest bardziej sensowne Wysłane z mojego U9GT V_Core 4 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Zamiast rigger belta wziąłbym jakiś pas MOLLE z 2 rzędami palsów. Spokojnie powinien się zmieścić pod kamizelką, a jest wygodniej niż nosić graty na pasie wsadzonym w spodnie. Przy zrzucie i kilku magach obejdzie się bez szelek. Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Ja mam BLS od flyye i PT-2 od MIWO. BLS jest trochę z wysoki i wadzi o plecak MBSS w moim PC. Wbrew pozorom z PT-2 MIWO w Cb jestem zadowolony jakość naprawdę dobra, pas świetnie leży i naprawdę dobrze sie nosi. Jedyny problem to przy wyciąganiu boczniaka lekko się przesuwa ale to już raczej wina regulacji, ogólnie polecam w tej cenie (97zł z wysyłką). BLS flyye to też naprawdę kawał dobrego materiału tylko jest już sporo wyższy. Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Ja mam rigger belt blackhawka i pt2 miwo, używam razem z PC QR. Zupełnie dwa różne pasy. Jeśli do lasu, jako typową ucieczkową 1 linię, biorę pt2, fajnie trzyma kieszenie na molle. Natomiast do trzymania kabury+ zrzutu do cqb biorę rigger belt, wszystko jest sztywniejsze, ale za to jest problem z ładownicami w molle- chyba trzeba sobie radzić panelami udowymi/biodrowymi. Dzisiaj kupiłbym pasek od bagneta+ rękaw molle i w zależności od ilości sprzętu do zabrania konfigurował: cqb, czyli goły pas + kydex i zrzut, zielona, wtedy rękaw molle i do niego przypięte wszystkie kieszenie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 18, 2014 Author Report Share Posted June 18, 2014 Mam PT-2, mam TPPO. Polecam zdecydowanie ten drugi, jest wygodniejszy i lepszy do konfigurowania. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Mam też lubliniecki pas operacyjny. Jeden z bardziej przemyślanych produktów tej firmy. Ale niedługo sporą konkurencję (choć też droższą) narobi Red River czy Templars Gear. :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 24, 2014 Author Report Share Posted June 24, 2014 Patrząc na wyżej wymieniony pas operacyjny, dopiero się zorientowałem, że to praktycznie kropka w kropkę TPPO :D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Jeśli to jest taki: to używam go do oporządzenia "I linii". Jest bardzo przyzwoity. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 24, 2014 Author Report Share Posted June 24, 2014 Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 OK, dzięki za wyjaśnienie. Czyli chodzi o podkład. Muszę się nad nim poważnie zastanowić. Zastanawiam się tylko, czy nie będzie mi kolidował z moim chestem. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 24, 2014 Author Report Share Posted June 24, 2014 A jakiego masz chesta? Zakładałem tego TPPO pod pełną kamizelkę i... się mieścił, więc z chestem nie powinno być większych problemów ;) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Ewentualnie profilowane pasy od Red River lub Templars Gear noszone na biodrach. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 (edited) Mam modularnego chesta Tactical Gear jest nieco większy niż ich minichest. Noszę go dość wysoko. Jeszcze jedno pytanko, ten podkład lepszy z Praszki, czy z Lublińca :icon_question: Ps Czy konieczne są jakieś szelki :icon_question: Edited June 24, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts