seger Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 Styknie wiadro kulek ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 (edited) Styknie wiadro kulek :icon_wink: Sprzedasz jednego wielbłąda albo żonę i masz całego TIR-a... :icon_lol: Ps Za żonę tylko 2/3, przepraszam za mylne przewalutowanie... :icon_wink: Edited August 2, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 Ale zawsze jedna żona mniej, to więcej $ na kulki :D Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 Taki pro-tip na przyszłość: jakby LiFe też wywalało Low Voltage, to ustaw na NiMH, doładuj do tych 3V (to powinno być max kilka minut, trzeba non stop monitorować co się dzieje i jakie jest napięcie żeby nie wzrosło powyżej bezpiecznej wartości i nie ujarało nam pakietu a razem z nim wszystkiego dookoła) i po osiągnięciu minimalnego napięcia ładowania przełączyć na LiPo - powinno już dalej polecieć automatem. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 Widział ktoś coś takiego: Turnigy BOLT ? Pierwsze co mi się narzuca, to czym to się ładuje? Jakieś dedykowane ładowarki? A może ktoś ma już jakieś doświadczenia? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 (edited) Ale które konkretnie? Pierwszy pakiet z listy ma po prostu gołe kable, dolutowujesz wtyczkę jaką potrzebujesz. Widziałem jakiegoś z XT, na inne nie patrzyłem. W każdym razie ładujesz je jak każde LiPo (tak, pomimo tego, że mają napisane 7.6V na obudowie). Ewentualnie jak w ładowarce masz możliwość przestawienia maksymalnego napięcia na celach to ustawiasz tyle ile tam napisali (4.35 bodajże) i ładujesz do wyższych wartości. Edited August 7, 2014 by hindus Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 Normalnie możesz ładować jak każdy inny lipo, chyba że właśnie masz odpowiednią ładowarkę (np http://hobbyking.com/hobbyking/store/__49450__Turnigy_Neutron_80W_DC_Touch_Screen_Charger.html) i ładujesz do 4,35v. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 @hindus Nie chodziło mi rodzaj wtyczki (albo jej brak) bo to raczej nie problem :) tylko o nietypowe napięcia. Z tą regulacją to chyba tylko lepsze ładowarki to mają? Ja mam HK ECO6 i chyba nie ma takiej funkcji. @Luminofor Dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Niechcący, przypadkowo dotknąłem wtyczkę balansera do gniazda w ładowarce w odwrotną stronę, lekko zaiskrzyło, ale później pakiet naładował się prawidłowo. Czy czymś taki przypadek grozi, mogło nastąpić jakieś uszkodzenie :icon_question: Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Jak było to bardzo krotkie zwarcie to nic się nie stało. Energia poszła w iskierki. Jeśli wtyki nie sfajdane i lipol nie napuchnięty to wszystko z nim dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 OK, dzięki za odpowiedź. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Adebaxen Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 To może teraz ja zadam pytanko odnośnie pakietów. Ktoś wie coś na temat Li-Po od WE dostępnych na GF? Link: http://gunfire.pl/product-pol-1152205021-Akumulator-LiPo-1300mAh-7-4V-25C-stick.html Warto się w to pchać, czy zostać przy Redox'ie? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Przecież to na pewno jakiś rebrand, to nie wiem po co się w to pchać. Weź coś sprawdzonego. Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Cześć postanowiłem się w końcu przesiąść na lipo-la, dziś zamówiłem sobie taką oto sztukę: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4585553204&ref=last-visited mam nadzieję że dokonałem słusznego wyboru. Docelowy sprzęt g36k gfc/jg gb chwilowo pełen stock ale za miesiąc ląduje w nim lepszy tłok, głowica tłoka i cylindra cicha, uszczelniona dysza no i spring 120, łożyska są już stalowe i prowadnica też, silnik Golden Eagle (high power). Liczę na rofa podobnego do 9,6.. dobrze liczę..? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 (edited) Pamiętaj, że do LiPo musisz mieć specjalną ładowarkę. Edited September 16, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Tak wiem dobrze, zamówiłem tez iMAXa. Ale wracając do mojego pytania mógłby ktoś kto ma rozeznanie powiedzieć czy ta 7,4 25-50C Nano.. dobrze będzie ciągnąć sp120 na tamtym silniku? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Uciągnie bez problemu. Zastanawia mnie jednak, że najpierw kupujesz a później się pytasz .... imho, powinno być odwrotnie :) Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Pytam tak dla pewnej pewności, przed zakupem oczywiście zrobiłem rozeznanie i przyswoiłem troszkę forumowych mądrości. Jak przyjdzie i potestuje podziele się wraźeniami. Dzięki wielkie :-) Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 A gdybyśmy powiedzieli, że nie uciągnie to co byś zrobił? :D Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 A gdybyśmy powiedzieli, że nie uciągnie to co byś zrobił? :icon_biggrin: Nic.. liczył bym że po tym co przeczytałem z opisów innych jesteście w błędzie :icon_biggrin: margines błędu zawsze istnieje, choć staram się aby był jak najmniejszy. Z resztą człowiek uczy się na błędach. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 imo w tej cenie są zdecydowanie lepsze akumulatory, no i tamyia... Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Możesz podzielić się tymi rewelacjami? Możesz podzielić się tymi rewelacjami? Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Taki aku właśnie chciałem z taką wtyczką, batka już doszła i po pierwszych testach na mojej gietce jedzie lepiej niż 9,6 :) bardzo przyjemnie. Co do spasowania elegancko się mieści w chwycie, kabelek długi, silikonowy więc można dopasować na różne sposoby. Jak na razie jestem bardzo zadowolony na dniach sprawdzę w terenie. Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 imo w tej cenie są zdecydowanie lepsze akumulatory, no i tamyia... Tańsze i lepsze? Które to? Podziel się linkiem! Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 A np. coś takiego: http://electropark.pl/dualsky/4570-pakiet-li-pol-dualsky-7-4v-1700mah-35c-5901002785009.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts