kurant95 Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 Jakie części trzeba wymienić w stoku, żeby można było strzelać na normalnym green gazie a nie o zmniejszonym ciśnieniu ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 Żadne. Quote Link to post Share on other sites
kurant95 Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 u mnie niestety ale zbijak nie daje rady gdy cisnienie jest zbyt wysokie. To sprawa tylko sprężyny zbijaka czy coś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 To jakaś bzdura jest. Nie wymieniałem ani zbijaka, ani jego sprężynki - strzela na greenie i red gazie bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
asas Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 W takim razie... Smarowanie, jeśli to jeszcze świeżynka! :-D Quote Link to post Share on other sites
Tinkertrain Posted June 19, 2017 Report Share Posted June 19, 2017 Czy magi od 17 pasują do 19 oraz do 34? Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 Cześć, Doradźcie proszę jaka kabura do CQB (najlepiej plastik, nie musi osłaniać pistoletu przed brudem, pistolet musi być w miarę szybko dobywany) dla osoby leworęcznej? Na TMce chciałbym mieć latarkę i minikoli. Zastanawiam się nad kydexem na zamówienie, ale może są lepsze rozwiązania? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 (edited) Podczepię się pod temat z 18C. Nowa sztuka, prosto ze sklepu. Magazynek po wciśnięciu zwalniacza nie wypada swobodnie, trzeba go wyciągać albo zrobić nieduży wymach repliką. Z magiem WE problem nie występuje. Tak powinno być? Ewentualnie jak temu zaradzić? Drugie pytanie. Nie planuję w nim robić żadnych tjuningów ani modyfikacji, ale akurat mam pod ręką preckę LayLax NineBall. Warto ją pakować? Czy może jednak coś wyższej klasy jak PDI ma dopiero sens? Ewentualnie wtedy też zmieniać gumkę? @Trela Jeśli zrezygnowałbyś z latarki to polecam IMI albo kopie. Czy mini koli się zmieści trudno powiedzieć, raczej tak. Od początku zamka do kabury jest około 5-5,5cm. Edited August 31, 2017 by gratek Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 I wchodzi do nich glock od TM bez żadnych przeróbek? Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 Podczepię się pod temat z 18C. Nowa sztuka, prosto ze sklepu. Magazynek po wciśnięciu zwalniacza nie wypada swobodnie, trzeba go wyciągać albo zrobić nieduży wymach repliką. Z magiem WE problem nie występuje. Tak powinno być? ......Mam TM 17 i dwa magi TM. Także ciężko wychodzą. Taki urok. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 I wchodzi do nich glock od TM bez żadnych przeróbek? Wchodzi, pasuje (18C), choć nie tak gładko jak Stark/VFC, ale jest lepiej niż cymoglok. Stark miękko wpada w kaburę i się sam zatrzaskuje pod własnym ciężarem. TM trzeba w końcowej fazie dopchnąć. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted September 2, 2017 Report Share Posted September 2, 2017 Podbijam pytanie o lufę. LayLax NineBall (mam akurat w innej replice), jest sens to wkładać? Pomysł na tego klocka mam taki, że skoro to Marui i swoje kosztował, to chcę w nim ograniczyć dłubanie w środku do bezwględnego minimum. Jak precka nie da mi praktycznie nic oprócz 5-10fps więcej to nie widzę sensu. Jeśli będzie poprawa skupienia, to myślę, że warto. No więc czy poprawia zauważalnie skupienie? :-) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 2, 2017 Report Share Posted September 2, 2017 Mam preckę PDI w 1911 TM. Jest zauważalna poprawa skupienia... Głupio mówić, ale na cqb jeszcze z tym nie byłem. Głównie do tarczy z tego strzelam. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 Czym się różni Glock 22 tm od Glocka 17 tm, poza napisami na zamku i stopką magazynka? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 Czym się różni Glock 22 tm od Glocka 17 tm, poza napisami na zamku i stopką magazynka? niczym, ta sam konstrukcja. Jedynie w G17 masz jeszcze ekstra night sighty Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 Dzięki za szybką odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted January 1, 2018 Report Share Posted January 1, 2018 (edited) Widział ktoś może gdzieś lufę z gwintem na tłuumik, metalową do g17? Edited January 1, 2018 by KaXardas Quote Link to post Share on other sites
skylark81 Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 (edited) Panowie czy zamek z lufą od klocka G17 Tm podejdzie do G34? Obecnie jestem posiadacze Glocka G34 i chciałem założyć melatowy zamek z lufą od G17. Edited April 14, 2018 by skylark81 Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted June 21, 2018 Report Share Posted June 21, 2018 Miał ktoś do czynienia z konwersją GunsModify? Ewentualnie jakie konwersje są warte uwagi oprócz Guardera i bez rozbijania banku? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 Cześć, 1) Mam problem z magazynkiem, dolny zawór ładowania jest zapchany, nie mogę napełnić magazynka gazem. Jakie mogą być przyczyny i jak to naprawić? 2) Gdzie kupie tę długą śrubkę, która przytrzymuje podstawę magazynka? Quote Link to post Share on other sites
camils14 Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Witam, mam problem z moim Glockiem 17 TM, na ostatniej strzelance przestał podawać kulki. Najpierw problem był z magazynkiem który nie podawał ich w górę, a po włożeniu drugiego maga który działał już poprawnie nie podawał kulek. W poprzednim magazynku po wystrzeleniu ostatniej kulki, zamek nie zablokował się w tylnej pozycji. Glock nie był ostatnio czyszczony ani smarowany, czy to może być źródłem problemu? Jeśli tak, to polecacie jakiś poradnik dla zielonego w tych sprawach? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Sugeruję na początek sprawdzić czy będzie działać w temperaturze pokojowej. Quote Link to post Share on other sites
marcin6677 Posted September 6, 2021 Report Share Posted September 6, 2021 Witam, mam TM G18C i chciałem założyć do niego lufę zewnętrzna z gwintem do "naświetlacza", znalazłem taka w sklepie tylko jest opisane ze pasuje do TM G17 pytałem w sklepie odpowiedzieli ze nie próbowali lądować do 18stki i pytanie czy ktoś już taka montował w 18c? czy lufa zewnętrzna z g17 pasuje do g18c? Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted September 7, 2021 Report Share Posted September 7, 2021 Daj linka do tej lufy. Też jestem zainteresowany. Z tym że do kp-13 KJW. Ale podejrzewam że jak coś jest glockopodobne i w standardzie TM to części typu lufa, zamek, mocowanie cylindra. Powinny pasować. Aluminiowe mocowanie cylindra Guardera akurat mam i pasuje jak z fabryki. A sklepy, "sprzedawcy" jak sama nazwa wskazuje zajmują się sprzedażą. I często nie mają pojęcia co sprzedają. I tak naprawdę to mają to w czterech literach. Już to przerabiałem. Kup i zwróć. To nic nie kosztuje. Nie wiem co tam znalazłeś. Ja znalazłem to : https://www.specshop.pl/product-pol-14083-Guarder-Stalowa-lufa-zewnetrzna-z-gwintem-do-Marui-G17-GLK-24-BK.html I to : http://www.asg.warszawa.pl/airsoft/czesci-replik-asg/czesci-pistoletow-gazowych/g17--g19--g18c/p,lufa-gwintowana-do-pistoletow-g17-g18c-ksc,85065.html Ale to nie są tanie rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted September 7, 2021 Report Share Posted September 7, 2021 O sorry. Ta lufa z linku do Cytadeli jest w standardzie KSC, To chyba nie będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts