olek98 Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Wpadła mi też w oko http://www.miwo-military.net/-produkty/pid%2C726 , i nawet taniej wychodzi bo bez płyt SAPI. Więcej szpeju powinno się na niej zmieścić. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Kamizelki są sprzedawane bez wkładów, ale miejsce na nie mają. Quote Link to post Share on other sites
olek98 Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 (edited) To, że bez wkładów to ja wiem. Ale ciekawi mnie, jak by wyglądały 2 ładownice na 3 magi na tym pc i na KOS. Wydaje mi się, że na pc wyglądały by kosmicznie, bo on jest taki mały. Edited September 1, 2013 by olek98 Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Ja wiem że oficjalnie wiek nie jest wyznacznikiem i takie tam, ale chyba wszystkie Twoje posty w temacie powinny polecieć, bo nic nie wnoszą. Masz jakiś problem który chcesz rozwiązać, planowany zakup sprzętu, albo pytanie? Czy po prostu chcesz pogadać? Wiesz jakie płyty chcesz nosić? Te dwa PC różnią się raczej miejscem na wkłady miękkie, a jeśli chodzi o powierzchnię, to chyba P.S.P.B-2 jest większy. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Zamówiłem sprzęcior, ale wybrałem ścieg mocujący tasmę: zwykły. Chciałem zamienienić na rygiel, ale nie wprowadza się poprawek do już kupionych produktów. Pytanie, czy można taki rygiel zrobić samemu, ewentualnie oddać do krawca? No i czy ten rygiel jest tak bardzo ważny? Czy może ujdzie na zwykłym mocowaniu taśmy? Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Chciałem zamienienić na rygiel, ale nie wprowadza się poprawek do już kupionych produktów. Dziwna sprawa, próbowałeś dzwonić? Z własnego doświadczenia wiem, że firma zawsze jest frontem do klienta :maniak_usmiech: i zmiany w zamówieniu można załatwić od ręki. Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Zamówiłem sprzęcior, ale wybrałem ścieg mocujący tasmę: zwykły. Chciałem zamienienić na rygiel, ale nie wprowadza się poprawek do już kupionych produktów. Pytanie, czy można taki rygiel zrobić samemu, ewentualnie oddać do krawca? No i czy ten rygiel jest tak bardzo ważny? Czy może ujdzie na zwykłym mocowaniu taśmy? Pytanie kiedy składałeś zamówienie , kiedy tobie przypomniało się o ryglu? Teoretycznie wszystko da się poprawić :] Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Absolutnie nie mam nic do sklepu, produkt już miałem parę tygodni, zanim się zorientowałem co to w ogóle jest ten rygiel. Pytanie teraz czy da się jakoś doszyć ten rygiel, a jeśli nie, to czy na normalnym wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Jeśli tylko do airsoftu to nie masz się o co martwić. Wytrzyma bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Skoro moje graty dają radę to czemu nie firmowe :D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 (...) Pytanie teraz czy da się jakoś doszyć ten rygiel, a jeśli nie, to czy na normalnym wytrzyma. Szkoda zachodu ze wzmacnianie ściegu, zwykły jest z "mocy prawa" słabszy ale spokojnie wytrzyma. Zwłaszcza, że wyroby Praszki są z reguły solidne. Quote Link to post Share on other sites
Ylang Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Interesują mnie ładownice/cargo. W Praszcze jest 10/15 ~ zł taniej w porównaniu do Lublińca. Nie miałem wyrobów żadnej z firm, czy te 10/15 ~ zł wyższej ceny jest tego warte? Kwoty nie duże, ale jak wszystko zliczyć to zostanie na jakieś inne drobiazgi. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Jak dla mnie nie ma żadnej różnicy - mam i ML i MP. Sprawdź tylko kwestie rygli na ściegach oraz kolorystyki czy Ci odpowiada. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 W Praszce poproś o przysłanie próbki materiału z którego będziesz miał szyty szpej, zanim złożysz zamówienie, bo możesz się nielicho zdziwić. Quote Link to post Share on other sites
Ylang Posted February 20, 2014 Report Share Posted February 20, 2014 (edited) Poprosiłem o materiały w z obu Miwo, w kolorze coyote brown i zamieszczam podglądowe zdjęcie tego co otrzymałem. Na górze z flash'em, na dole bez. Po lewej Miwo Lubliniec, po prawej Miwo Praszka. Cenowo wygrywa Praszka, ale po porównaniu z tym co mam, zdecydowanie lepiej będzie współgrać Lubliniec i tam też złożyłem zamówienie. Edited February 20, 2014 by Ylang Quote Link to post Share on other sites
paint Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Kolory "Olive" przedstawione na stronie Praszki to kompletna porażka. W jaki sposób mam zdeterminować który pasuje do mojego szpeju, skoro to nie są faktyczne zdjęcia tych materiałów, tylko bullshit z fotoszopa! Czy ktoś z was ma może jakieś oporządzenie w oliwce od Praszki? Mój cały szpej to Olive Drab i szukam pasujących do niego ładownic do AK. Widziałem zdjęcia od Ace kilka stron wcześniej, wygląda na to że Nato Olive jest najbardziej zbliżone, ale wolałbym mieć pewność. W ostateczności będę musiał kupić dwie sztuki, każda w innym kolorze i sprawdzić samemu, choć z wiadomych względów wolałbym nie. ;) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 A wystarczy napisać do miwo prośbę o wysłanie próbek materiału ;) Olive MP - jeśli OD masz "soczyście" zielone to nie będzie pasować, bo jest szaro-zielony ten olive MP. Quote Link to post Share on other sites
dawidcwik Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Szaro-zielono-wpadający w ranger green, czy to zupełnie inny kolor? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Na bank nie taki jak na ich stronie, Inny od RG. Najbliżej mu do RALa olive. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 na klacie shingiel od praszki w OD szelki od PSTG w RG i reszta ladownic w RG of Fyllea Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Kolory "Olive" przedstawione na stronie Praszki to kompletna porażka. W jaki sposób mam zdeterminować który pasuje do mojego szpeju, skoro to nie są faktyczne zdjęcia tych materiałów, tylko bullshit z fotoszopa! Kolorów tkanin nigdy nie należy porównywać na podstawie zdjęć, gdyż te mocno je przekłamują. Dodatkowo robi to monitor. Jak już napisano wcześniej, należy się pytać o próbki tkanin. A wystarczy napisać do miwo prośbę o wysłanie próbek materiału :icon_wink: Olive MP - jeśli OD masz "soczyście" zielone to nie będzie pasować, bo jest szaro-zielony ten olive MP. Sądząc po fakturze materiału i współgraniu kolorystycznym z taśmami mogę napisać z dużą dozą prawdopodobieństwa iż nie jest to kolor "RAL 7013-OLIVE", ten jest ciemniejszy i bardziej zielony (to jest ten sam kolor mylnie nazywany przez Red River "bottle green"). Prawdopodobnie jest to CORDURA w kolorze "ranger green" bądź "nato olive" (RAL 7013) produkcji CF WEBER. Quote Link to post Share on other sites
Dayton Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Jakby co, mam pspb2 w nato oliv. Gdyby ktos potrzebował fotek albo porad to priv. Co do firmy polecam. Kontakt bardzo dobry, obsługa bardzo miła. Quote Link to post Share on other sites
Renji Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Pomijając fakt, że zrobiłeś KOMPLETNY offtopic, nie tam gdzie trzeba, to idę o zakład, że nie czytałeś tego: http://forum.wmasg.pl/topic/146622-jaki-kolor-bedzie-pasowal-do-przeczytaj-zanim-zalozysz-temat/ Y. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Ja Ci odpowiem ;) Jeśli chodzi o kolor ranger green to zasadniczo w Polsce używa się tkanin wyprodukowanych przez niemiecką firmę CF WEBER, zarówno jeśli chodzi o 560dtex i 1100dtex. Tkaniny tej używają m.in.: Maskpol, Lubawa, Miwo, Iwo Hest (Redriver), my i wiele innych firm. Uszyte z niej zostały m.in. kamizelki Velociraptor dla BOR, Reccon dla Wojsk Specjalnych. Dlatego nie powinno być różnicy w odcieniu ranger greena między polskimi producentami oporządzenia. Pamiętać trzeba o jednym, odcień będzie różnił się między 560dtex i 1100dtex co jest związane z inną grubością włókna. Quote Link to post Share on other sites
pietrasss Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Kilka dni temu odebrałem kolejny set, tym razem w Atacsie z customami. Wszystko załatwione sprawnie i szybko. Bardzo miła obsługa ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts