Arthur Currie Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Że czego?? Młotka?? Może nie masz zwyczajnie umiejętnosci rozkładania broni do czyszczenia. :wink: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Nie :D Po prosty rygiel rury gazowej jest wygięty i palcami czy magazynkiem do poruszyć to pobożne życzenie ;) Cóż, pomęczyć się do lipca i zmiana na beryla. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Jak się go bije młotkiem to się rygiel psuje. ;) Albo sie zgłasza problem i niech inni się męczą na warsztacie. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Zgłaszało się już podczas unitarki. Jaka odpowiedź? "Strzela? Trafiasz w tarczę? To na chuj narzekasz?" Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 To powinieneś dalej zgłosić sprawę. A odpowiedzialny za magazyn powinien to wpisać do książki broni aby przy następnym OO to zostało załatwione. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Teraz z kbk już praktycznie nie mam strzelań więc zostawię to tak jak jest. W sierpniu zmiana etatowej na kbs wz.96 a esy pójdą dla nowego narybku. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Jeśli broń nie stwarza zagrożenia podczas użytkowania ani podczas strzelania strzela tam gdzie trzeba to nie będą oddawać jej do remontu. Szczególnie, że i tak cały magazyn pójdzie do remontu przed kolejnym wcieleniem w sierpniu a wzywanie eksperta do 1 AKMSa z wygiętym ryglem rury gazowej jest bezsensu. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Coś się boje ,że jednak to nie wejdzie w 2014 xD. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Cóż za cenna uwaga. No normalnie uwaga, bez której forum nie przetrwałoby nawet sekundy. :wink: Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Cóż za cenna uwaga. No normalnie uwaga, bez której forum nie przetrwałoby nawet sekundy. :wink: Heh Quote Link to post Share on other sites
Deadmaster Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 (edited) http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/naszaarmiapl/wideo/12052012/7132949 o MSBS trochę jest. Edited June 18, 2013 by Deadmaster Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Ten filmik był umieszczony w tym temacie w Sierpniu tamtego roku... Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 https://www.youtube.com/watch?v=gEIDAk2bSR4&feature=youtube_gdata_player Quote Link to post Share on other sites
Aiven Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Kilka informacji z altair: http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=10774 Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted July 18, 2013 Report Share Posted July 18, 2013 Gdzie można zgłosić jakieś pomysły/sugestie do projektu? Panowie na Europoltechu byli bardzo otwarci na wszelkie sugestie i ochoczo wszystko notowali. Chciałbym zgłosić trzy pierdółki (uchwyt zawieszenia, wymienny chwyt pistoletowy, zaczep zamka uruchamiany zwalniaczem magazynka). Trzecie może być kontrowersyjne jednak stanowi swojego rodzaju rarytas na rynku AR-15: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 (edited) http://www.defence24.pl/msbsbezkol/ Edited August 16, 2013 by dik89 Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 (edited) nowe wideo, z chociaż z treści nic nowego Edited September 19, 2013 by dik89 Quote Link to post Share on other sites
jurrrus Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Prześledziłem z zainteresowaniem historię powstawania MSBS-a zawartą w tym wątku i nasunęło mi się pytanie: Jak jest rozwiązana kwestia okna wyrzutowego dla strzelców leworęcznych? Będą specjalne komory zamkowe z oknem po lewej stronie? Czy może powstanie komora z oknami po obu stronach z jakąś możliwością zmiany okna aktualnie wyrzucającego łuski? W powyższym materiale widać (jeśli się nie mylę), że odbijacz znajduję się po obu stronach. Może coś tak szybkiego jak w PDR? ;) Jeśli gdzieś było i przeoczyłem, to sory, proszę mnie odesłać do odpowiedniego materiału. Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Komora ma wycięcia z obu stron, po prostu przekładasz zaślepkę na lewo, lub na prawo. Jednym z podstawowych założeń projektu było obustronne okienko. Jak spojrzysz na zdjęcia, to zobaczysz, że wszystko gra i nic nie trzebsa zmieniać :) :) Quote Link to post Share on other sites
jurrrus Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 No właśnie te najnowsze materiały oglądałem dawno temu, jak je przepatrzyłem jeszcze raz, to już wszystko jest jasne. Zmylił mnie ostatni filmik, bo na nim to tylko mignęło. Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 http://m.newsweek.pl/msbs---rewolucyjny-karabinek-znad-wisly,96746,1,1.html news z poczatku października Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Żaden news, bo nic nowego nie wnosi. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Ciekawostka. Na tubie zobaczyłem, że MSBS w wersji bullpup został wykorzystany przez twórców najnowszego Call of Duty. Chyba można uznać to za medialny sukces? Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Nawet widziałem na Tubie, gdzie jakiś ziomek określił go najlepszym karabinkiem szturmowym w grze, jeśli chodzi o multiplayer. Prawie 10 minutowy filmik o nim wrzucił. Miło się słyszy, że jeszcze Nasza produkcja nie weszła do wydania seryjnego, to już zdobywa pozytywne zdanie i sławę. Nie musze chyba dodawać, że Ghosts pobiło rekord świata zarobku 1 miliarda Dolanów w ciągu 24h. Więc popularność karabinka będzie gigantyczna (w wersji bullpup). Z chęcią będę wyczekiwał wersji airsoftowej :) Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Panowie, no co Wy!! To już było w temacie z ową grą :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts