Silk Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 (edited) Zastanawiam się jak zamontować na camelbak na plecy żeby był powiązany z kamizelką. I jaki to miałby być camel. Co do ładownic na magi. Eaglowskie ładownice są fajne, jak myślicie to by się nadawało ?? Edited January 19, 2012 by Silk Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Te ładownice na magazynki są średnie. Noszę w nich RGD-2 i do tego świetnie się nadają. Link to post Share on other sites
Piotro Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Witam Szukam jakiegoś sztywnego pasa. Mam zamiar na nim przenosić zrzut, apteczkę i opcjonalnie krótką wraz z magami do niej. Co polecacie? Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 DutyBelt? Link to post Share on other sites
Piotro Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 No ja wiem ze dutybelt ale jak i dokładnie, firma itp. itd. :D Link to post Share on other sites
Pietracha Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Mogę polecić firmę Crom i ich produkcję. Solidny, sztywny pas 2". Porządne wykonanie, używam od dwóch lat i nie widać żadnych śladów zużycia. Nie wiem tylko jak z kontaktem do nich i dostępnością ich sprzętu bo strona to raczej rzadko aktualizowana jest a na rynku wtórnym mało ich produkcji widać. Link to post Share on other sites
seger Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 rescue belt blachawk. mam i polecam. Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 A ja polecam duty belt blackhawk. Mam na nim serpę,zrzutówkę,apteczkę i mniejszą łądownice i wszystko jest jak najbardziej git. Polecam ;) Link to post Share on other sites
Miszczo Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Czy ktoś się spotkał z ładownicami do krótkich magów do M4 ? Planuję kupić kilka krótkich p-magów i się zastanawiam czy jedyną opcją są nasi krawcy :) Bo nie wyobrażam sobie wypychania ładownicy gazetami, watą, itp. :) Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Crom miał. Ale krawcy są lepsza opcją, bo nie wiem czy Crom robił do Pmag (a są szersze, ciut, przecież). Link to post Share on other sites
Azur Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Pytanie - czy niepoprawnym jest noszenie śpiwora w plecaku? Z racji gabarytów śpiwora zimowego troczenie go do plecaka uniemożliwia noszenie chlebaka, lub powoduje, że jesteśmy trzydrzwiową szafą, która zaczepia o wszystko co napotka po drodze. Sprzęt konfiguruję pod 24h w lesie zimą. W plecaku w takim układzie mam śpiwór, zapasową bieliznę i odzież. Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Ja zawsze nosze w plecaku. Szybko to trzeba wstawać a nie kłaść się spać. Szansa, że suchy będzie w plecaku jest po prostu większa. Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 A dlaczego trzymanie śpiwora w plecaku miałoby być niepoprawne? "Od tego są one są... Od tego są one" Link to post Share on other sites
B4rt Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Zgadzam się. Ze mną pewna drużyna harcerska. I następna. I trochę innych ludzi w temacie. W sumie nie widziałem nigdy kogoś, kto trzymał na zewnątrz, ale to swoją drogą. Link to post Share on other sites
Azur Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Dziękuję za odpowiedź. Link to post Share on other sites
Ventilatorr Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 (edited) Crom miał. Ale krawcy są lepsza opcją, bo nie wiem czy Crom robił do Pmag (a są szersze, ciut, przecież). Płytkie "szybkie" szingle CROMu pasują zarówno do klasycznych magazynków, jak i modernych typu P-Mag, E-mag. Magazynki 20 nabojowe da się w nich wygodnie przenosić oraz dobywać. Pozdrawiam v. Edited February 1, 2012 by Ventilatorr Link to post Share on other sites
Brozek Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Hej, mam pytanie - Czy TA apteczka ma w środku jakieś gumy itd. ? Czy jest to najzwyklejsza pusta w środku kieszeń? Napisałem do sprzedawcy, ale jest weekend i nie wiem czy nie szybciej uzyskam odpowiedź od Was :) Link to post Share on other sites
shardac Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 AFAIR to pusta kieszeń na opatrunek, a nie typowa apteczka. Link to post Share on other sites
Brozek Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 A macie jakieś apteczki godne polecenia? Coś nie za dużego, właśnie w okolicach 15-18cm, dobrze by było, jakby była zrywana. Przerabiałem Janysporta i było ok, miałem też zrywaną MIWO i nie narzekałem, ale trochę za duża. Zastanawiam się na IFAKiem, albo jakąś inną - polecacie coś szczególnie? Link to post Share on other sites
Powała Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 (edited) Apteczka http://www.vest.pl/product-pol-4096-Apteczka-Pierwszej-pomocy-oliwkowa-Duza.html używam w samochodzie i ASG. Śpiwory: http://www.vest.pl/product-pol-61-Spiwor-typu-COMANDO-WOODLAND.html, zdaje egzamin w temperaturach bliskich 0', jest bardzo lekki i małogabarytowy, świetnie mieści się w plecaku. http://armyworld.pl/product-pol-888-Modulowy-spiwor-Bundeswehr-Wersja-Winter-Oryginal-Puchowy-do-50-stopni-C.html, doskonały, ale cholernie ciężki. Edited February 4, 2012 by Powała Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 (edited) Brozek, ze swojej strony polecam pakiet medyczny NFM model Bravo. Generalnie sam nie posiadam jeszcze tej apteczki, ale sądząc po wielu zdjęciach i opiniach, raczej nie ma co narzekać na jakość wykonania i użytkowania. Kumpel w ekipie sam taką posiada i jest bardzo zadowolony. Nie jest to do końca apteczka zrywana, ale według mnie jest to całkiem dobrze przemyślana apteczka. Ewentualnie możesz poprosić Dr. Mervina albo PSTG, aby uszli Tobie apteczkę według Twoich zaleceń. Edited February 4, 2012 by MarineSlupsk Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 (edited) Widzę, że polecasz sam najlepszy sprzęt. :) Brozek - odezwij się do PSTG - przeszedłem przez MIWO, Flaje i inne takie, i stwierdzam koniec końców że ta z PSTG jest najlepsza. Jeśli okaże się za duża na Twoje potrzeby, to zamów customa. Też uszyje. EDIT MarineSłupsk - "Ze swojej strony polecam te sandały. Nie nosiłem ich, ale ze zdjęć fajne. Nie są to do końca buty trekingowe o które pytasz, ale według mnie to całkiem dobre buty". Edited February 4, 2012 by Mati13k Link to post Share on other sites
Brozek Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Mówicie o tym wyższym czy niższym modelu PSTG? :) Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Oj tam oj tam, całe 4 minuty spędziłeś, aby stworzyć porównanie? ;) Link to post Share on other sites
Brozek Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 To kolejne pytanie - zastanawiam się nad niewielkim 1 dniowym plecakiem. Mam ILBE małe, jednak chodzi mi o coś jeszcze mniejszego. Myślałem nad MULE Camelbaka lub Ambushem, ale może macie coś godnego polecenia? Kamuflaż nie jest sprecyzowany - woodland, marpat czy wz.93 - zobaczę to wybiorę ;) Chodzi mi o coś niewielkiego, do czego zmieszczą się np. bluza z zeszytem i do tego 1,5l butelka wody + duperele typu długopisy etc. Oczywiście w przypadku Camelbaka mógłbym wyjąć wkład do używania cywilnego a na jakieś jebanki ten wkład włożyć, dlatego MULE mnie do siebie przekonuje. Cenowo to tak +/- 200zł , polecicie mi coś? :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts