Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Repliki Snajperskie "made in novritsch".

Recommended Posts

Witam.

Właśnie przed chwilą, natrafiłem na stronę, w której to można nabyć albo już gotowe repliki albo iczęści do nich (dokładnie nie wiem, nie znalazłem jeszcze dokładnych informacji) strony właśnie od novritsch'a.

Co się później okazało, nawet jest kilka Polaków, którzy dokonali zakupu właśnie na tej stronie.

Pytanie tego rodzaju.

Miał już ktoś do czynienia z tą stroną. Jak z opcją zamówienia, bo szczególnie zaciekawiła mnie opcja TM L96 AWS.

Ktoś,coś?

Najlepiej jak bym dostał namiary na osoby, które tam już coś zakupiły.

Właśnie, to są części Edgi. Oto mi chodziło. A konkretnej jakie poszczególne?

Bo właśnie próbuje rozeznać jakie części to są, żeby pojedynczo zamówić.

Ewen. czy te całe zestawy są w Polsce gdzieś dostępne.

Edited by micju34
  • 3 weeks later...

Patrząc na ceny tych zestawów i to co sobą de facto reprezentują (a są to rozwiązania itp z epoki chyba takich firm jak K2 :D którą mało kto już w ogóle pamięta...) to jedyne co tam daje taką cenę to ksywka tego boskiego typka od filmików z YT... Doprawdy, świetny tunning na searach a nie na zaczepie 90 stopni, na "wąskiej" sprężynie, prowadnicy bez łożyskowania nawet, głowicy tłoka z uszczelką typu "grzybek" a nie "oring", głowicy cylindra BEZ lejka wlotowego, z lufą jak Mendi ostatnio pokazywał bodaj... Świetny model biznesowy. Zrobić przeciętne części i wycenić je jeszcze drożej niż przykładowe PDI. Części są chujowe ale cena plus marketing i produkt kreuje się na "luksusowy" mimo, że to zwykła mortadela a kosztuje jak szynka parmeńska... Dorzuć do tego na etykietkę nazwisko Modesta Amaro i mortadelę da się sprzedać JESZCZE drożej. Znaczy się dorzuć na etykiete ksywę "Norvicośtam".

Zazdroszczę trafienia w rynek i podziwiam. Same części oceniam jako rodzaj żartu z konsumpcjonizmu :). Sprzedaj ludziom kupę w puszce ale pod nazwą "gówno artysty"...

Boski to on nie jest.Dostal pare razy od nas i sie obrazil.

Zestawy drogo u niego wychodza ponoc lepiej jemu bron dac do zlozenia,ale i to extra kosztuje.

Ja mam l96 well po normalnym tuningu zasieg skuteczny okolo 70m i jakos daje rade z jego tuningiem.

Kilka szpili. :icon_razz2:

@Dawsal chyba nie załapałeś co Krzywica napisał.

Te części to gówno jakich mało, sprzedawane drożej niż pdi, gdzie pdi stoi o lata świetlne dalej jeśli chodzi o jakość i rozwiązania techniczne.

Nov coś tam trzepie na durniach kasę i tyle. Jednak w przeciwieństwie do Piero Manzoniego nie ma ryzyka, że to gówno się przeterminuje.

Najlepiej zamówić sobie kit pdi i dać dexowi na złożenie a nie tej piczce, strzelającej na 50m oraz mającego niezłego edytora filmów.

Edited by samael16

zalapalem :icon_lol:

pisze od strony praktycznej,dokladnie to samo.

znam mozliwosci N. bo z nim grywam i wiem jakie ma zasiegi na tym extra tuningu.dlatego pisze.

mozna tuning o tych parametrach taniej zrobic na dobrych czesciach dostepnych w kazdym sklepie.

Tu sa zdania podzielone na jego temat i tuning jego zestawami.

po ostaniej podpadowie duzo osub zaczelo watpic w jego cudowne mozliwosci i jego super czesci tuningowe.

to tylko opinia ze srodowiska de i a

ogolnie oszukiwal wiele razy.

teraz to nagrali i organizator sie wkurzyl i Dostal zakaz gry dla calego jego teamu.

to nie pierwszy raz.

w Tirolu to jego plac wychodzi poza plac gry przez plot,rzekie itp i zachodzi od tylu.

Czasem tez wybija ludzi na czeku.

i taki to wielki gosc dopuki on filmiki sklada jest super

malo gdziena jego filmikach on dostaje,a to jest nagminne bo wszyscy na niego poluja.

pozatym zachowuje sie jak bufon pan i wladca placu.

wywalil sie kiedys na malym spadzie i mial pretesje do organizatora ze jest nie rowno i sprzet zniszczyl.

to tylko kilka rzeczy.

Swoją drogą jakie oni mają limity, skoro typ lata ze snajperką na cqb?

Minuta szukania w internecie:

• AEG/(S)AEG/GBB/HPA-> 420fps (max. 1,63 Joule) inkl. Toleranz ausnahmslos (gemessen mit 0.20g BB´s) max. 25 rps
  • Bolt Action-> 550fps (max. 2,80 Joule) inkl. Toleranz ausnahmslos (gemessen mit 0.20g BB´s)
  • DMR-> 450fps (max. 1,87 Joule) inkl. Toleranz ausnahmslos (gemessen mit 0.20g BB´s)

PS: CQB to raczej coś pokroju warszawskiego Killhouse, natomiast ten teren, gdzie Novritsch często gra, bardziej podpada pod MOUT czy wręcz teren otwarty z elementami MOUT/CQB. :icon_wink:

Edited by Foley11
  • 4 weeks later...

Naprawdę nie widzę sensu, żeby z takiego powodu robić kolejną dramę. Tym bardziej, że:

I talked to the injured guy after the game "I'm okay, no big deal, it's part of the game." he said.

A jak ktoś nie chce tak obrywać, to niech kupi stalkera/hełm z osłoną na uszy i problem z głowy. :maniak_luzik:

Edited by Foley11

No niby nie płaczą ale strzał z nawet 20m w głowę z repli 550fps to chyba kapkę przegięcie. Przecież on umie korzystać z repliki bocznej bo nie raz to pokazał.

Drobna poprawka: 500 FPS, a nie 550. ;)

Seems like 20 meters are not enough minimum engagement distance for 500 fps @0,2g.

Może przestaniecie w końcu uszczęśliwiać innych na siłę? Poszkodowany nie widzi problemu, ale rycerze pluszu już muszą wyrazić swoje święte oburzenie. Żeby to jeszcze w jakikolwiek sposób kogoś dotyczyło - ale nie, przecież to tylko filmik z internetu nagrany gdzieś w Austrii.

Idźcie na dżutuba ze swoją krucjatą, tutaj ten temat był już poruszany aż za wiele razy.