KicpA Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Ja używałem czerwonego MB i zero problemów działał niewiele słabiej od systemy. Nie miałem takich problemów jak ty. Załóż gumkę na lufę i zobacz czy wystaje poduszka w świetle lufy. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 (edited) No ciut wystaje. Czytałem jeden temat o tych gumkach - kolega z gietką miał podobny problem, trzeba było spiłować ten plastik który dociska dystanser. Spiłowałem swój wczoraj (szkoda że za mocno... :F) - aczkolwiek walczyć z tym będę dopiero w sobotę, bo jak ze szkoły wracam to już ciemno i nawet przestrzelić nie mogę -.-. Edited December 18, 2009 by Azur Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 (edited) I po kiego to piłować? Nie lepiej zrobić sobie miękki dystanser :wink: EDYTA: Literówka. Edited December 18, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Guest konrad2271 Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 (edited) Można dokładniej? Na temat dystanseru? ;] Szukałem i jest bardzo mały wybór. Dobra już wiem :] Ale mam 1 pytanie, nie lubię otwierać repliki więc tego się nie podejmuję. A nasz znajomy, który się tym zajmuje jest zajęty. Jak szybko i prosto dostać się do dystanseru? Dodam, że mam uproszczone okablowanie i wszystko się zaczepia na tych kablach... Mam czas do jutra ponieważ jadę na strzelankę w niedzielę. ;/ Replika PJ4A1. (eMka) Edited December 18, 2009 by konrad2271 Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 (edited) Ja wiem, ale nie chciałem tracić dystansera H. Poza tym, jest właśnie na allegro zdezelowana komora do G36 JG także wezmę ją i przełożę tą pierdółkę plastikową :) Musisz rozłożyć komorę - instrukcję do tego masz na asgshop.pl (musisz pogrzebać żeby to znaleźć) , wyciąć dystanser z wkładu do długopisu, wymienić i wzio. Powinno być git, widziałem już taki przypadek w Giecie JG, że dystanser był, ale go nie było. Edited December 18, 2009 by Azur Quote Link to post Share on other sites
Guest konrad2271 Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Śmiga dzięki, ale jaką ma to żywotność? I to psuje gumkę? Bo jak będę wymieniał to nie wiem czy od razu dystanser kupić Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Lepiej kupić niż nie kupić. Ja bym proponował po jakimś większym przebiegu wymienić, jeżeli zauważysz, że słabiej podkręca. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Nie mogę edytować. Rozwiązałem problem - spiłowałem jeszcze bardziej tą część, która dociska dystanser - czoło górne, które spiłowałem za mocno nie łapie pokrętła w maksymalnym położeniu, ale trudno - gumka jest miękka i podkręca świetnie - dublety i zacinki zostały wyeliminowane, na 500 kulek wystrzelonych nie było żadnego przypadku tych dolegliwości. Gumka jest wrażliwa na kulki moim zdaniem, wystarczy, że lekko wystaje i już super podkręca - jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Potrzebuję gumki do ciężkich kulek (0,28 - 0,36) i stosunkowo niskich fps'ów (400-500+). Co by można wziąć? Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 U mnie przy 530 fpsach, devilach 0.36 mam niebieskiego aresa +dystanser h, ładnie podkręca i kulki lecą jak po sznurku. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Guarder przezroczysty spokojnie da radę. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 (edited) Nie, Guarder odpada w przedbiegach :-F . Nie mam szczęścia do nich. PS: Myślałem nad czymś nowym, np. KM-Head, albo MadBull. Z tego co widzę, są 3 typy MB, nie mam pojęcia co by było najlepsze do takiej konfiguracji. Edited September 5, 2010 by Nerpa Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Raczej nie umiesz zakładać. Ale tego prze forum się nie da pokazać ;-). Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Nie chodzi o założenie, tylko o wynik. Zresztą, gdy często czyszczę całą replikę, wątpię, aby było to rozwiązanie długoterminowe. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Nie wiem co wy robicie z tymi gumami. Mam takiego 3ci sezon, czyszczony wyleciało z lufy -dziesiąt k kompozytu.. Co do porównań, fioletowy promyk, systema, zielone G&G - wszystko tak sobie działa. Dałem propozycję. Rozumiem, że nie spasowała ;-). Widzisz to jest tak jak już napisałem o kulkach i innych. Każdy musi sobie sam potestować i będzie wiedział co jest dobre dla jego nerwów i jego repliki ;-). Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 kumplowi do sprki pj krakmani wcisnęli przezroczystego guardera. Po jednej strzelance gumka była wystrzępiona. Ta gumka jest ok ale do granicy fps wyznaczonej przez producenta. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Nie, Guarder odpada w przedbiegach :-F . Nie mam szczęścia do nich. PS: Myślałem nad czymś nowym, np. KM-Head, albo MadBull. Z tego co widzę, są 3 typy MB, nie mam pojęcia co by było najlepsze do takiej konfiguracji. Osobiście mam niezbyt miłe doświadczenia z wspomnianymi gumkami MB a konkretnie zestawem Shark (gumka przezroczysta i czarna). W komplecie który mi się trafił owe "przecudownie nowatorskie" trzy wypustki były źle odlane (zarówno w czarnej jak i przezroczystej gumce) przez co kompozyt notorycznie skręcał w prawo... Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 (edited) Dobra, zostanę z moim zestawem Deep Fire. Chociaż uważam, że za ciężkie kulki to są dla niej. Nie mniej rozrzut bardzo mały (jeśli chodzi o te ostatnie metry, na które i tak nie patrzę). Edited September 6, 2010 by Nerpa Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 kumplowi do sprki pj krakmani wcisnęli przezroczystego guardera. Po jednej strzelance gumka była wystrzępiona. Ta gumka jest ok ale do granicy fps wyznaczonej przez producenta. Źle założona guma. Strzela z tego kumpel na 500 i nic się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 W moim przypadku: Przezroczysty Guarder + SP120 = gumka straciła garbik już przy regulacji hopka... Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 (edited) Mam pytanie - czym można skleić gumkę hop up, aby w miejscu pęknięcia nie stwardniała i zachowała właściwości gumy? Edited September 7, 2010 by _Mnichu Quote Link to post Share on other sites
Poznan Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Planuje wymienic gumke z M4 firmy PJ na "Gumka wykonana z czarnego silikonu Nowa wersja ENERGY Systema" co o tej myslicie i czy jest dobra?? Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 mam systemkę w replikach: 390fps i 520fps. W obu sprawuje się wyśmienicie. Ogólnie z tego co zauważyłem to nowa systema różny się od starej tylko dodanym pierścionkiem(mosiądz zamieniony na alumunium). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 To prawda, ja osobiście uważam, że systema to najlepsza guma HU :D Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Systema jest nadal dobra ale mam wrażenie że się zepsuła w porównaniu ze starymi systemkami, chyba zmienili nieco skład mieszanki i jest tam nieco więcej gumy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts